Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, emniyet kemeri konusunda artık daha bilinçli

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon, emniyet kemeri konusunda artık daha bilinçli

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Dünya Sağlık Örgütü’nün Afyonkarahisar ve Ankara’da pilot olarak uyguladığı “Güvenli Trafik Projesi” kapsamında 2 similatör araç yaptırıldığını söyledi. Türkmenli, bu araçlarla çeşitli bölgelerde duyarlılıkların artırılacağının altını çizdi

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Dünya Sağlık Örgütü’nün Afyonkarahisar ve Ankara’da pilot olarak uyguladığı “Güvenli Trafik Projesi” hakkında bilgi verdi. Türkmenli, proje kapsamında il genelinde birçok çalışma yapıldığını belirterek, bu çalışmaların somut katkılarının da olduğuna dikkat çekti. Türkmenli, “Afyonkarahisar emniyet kemeri pratik eğitimlerinde kullanılmak üzere (1) adet araç takla simülatörü ve (1) adet araç çarpma simülatörü Dünya Sağlık Örgütünden sağlanan kaynaktan Afyon Kocatepe Üniversitesinin Proje ve Teknoloji desteği ile Üniversite ve Sanayi iş birliği içerisinde organize sanayide bir firmaya yaptırılarak Afyonkarahisar’ a kazandırılmış ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacaktır. Bu seyyar simülatörler ile İl Merkezi, İlçeler ve köylerde emniyet kemeri konusunda uygulamalı eğitim verilmesi hedeflenmektedir” dedi.
5 BİN BROŞÜR DAĞITILDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun, araçlarda emniyet kemeri takılması yönündeki talimatını hatırlatan Türkmenli, “Afyonkarahisar Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun genelgesi ile tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları başta olmak üzere bütün Afyonkarahisar genelinde emniyet kemeri takılması, tavizsiz denetimlerin sürdürülmesi talimatları doğrultusunda çalışmalar hız kazanmış, sürücüler 10 Nisan 2012 tarihine kadar Polis Ekiplerince, İl Merkezi ve İlçelerinde emniyet kemeri konusunda bilgilendirilerek 5 bin broşür dağıtılmıştır. Değişik zamanlarda 4 kez emniyet kemeri takla ve çarpma simülatörleri getirilerek Vilayet Meydanı, Özdilek Kavşağı, Fuar Alanı, Üniversite Kampüsleri’nde halkımıza uygulamalı olarak 10 kilometre hızla takla atan ve 10 kilometre hızla çarpan bir aracın sürücü veya yolcularının hissedecekleri ve muhtemel yaşanacaklar canlandırılmıştır” diye konuştu.
ÖRNEK GELİŞME DİĞER İLLERE ANLATILDI
Emniyet kemeri ile ilgili uzun soluklu bir çalışma neticesinde, emniyet kemeri takma oranının yüzde 7’den yüzde 80’e çıktığını hatırlatan Türkmenli, “Ankara ilinde 14-20 Haziran 2012 tarihlerinde “Standart Denetim Prosedürleri Çalıştayı” düzenlenmiştir. Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Ergin ve Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Halil İbrahim Uğur tarafından diğer illerin trafik müdürlerine ve trafikten sorumlu emniyet müdür yardımcıları ile Trafik Daire Başkanlıkları yöneticilerine Afyonkarahisar’da Pilot Proje Emniyet Kemeri konulu sunum yapmış olup, Afyonkarahisar’da Emniyet Kemeri takma oranının proje başlangıcında yüzde 7 iken bu gün yüzde 80 oranına ulaştığı vurgulanmıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti