Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Gazze için Zafer Meydanı’nda tek yürek oldu

İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı saldırı sonucu masum sivillerin katledilmesi yurt geneli ve dünyada olduğu gibi Afyonkarahisar’da da protesto edildi.

İsrail’in Gazze’de hastaneye yaptığı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın ortak düzenledikleri İsrail’i protestosuna çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, üyeleri ve vatandaşlar katılarak İsrail’i telin ettiler.

Afyon Gazze için Zafer Meydanı’nda tek yürek oldu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“EN AZINDAN HER EVDEN DUA BEKLİYORUZ”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, SP ve AGD olarak ortak düzenledikleri İsrail’i protesto açık hava toplantısında Kocatepe’ye demeç verdi. Coşkun, şöyle konuştu: “Siyonist terör örgütlerinin 1948 yılından bugüne kadar yapmış oldukları eylemlerin, katliamların benzeri bir daha müşahede etmiş oluyoruz. Bu noktada Afyonkarahisar’da Kudüs ve Mescidi Aksa ile ilgili hassasiyeti olan tüm kardeşlerimizi bizler meydanlara inmeleri için davet ettik. Afyonkarahisar’da Zafer Meydanı’nda görüldüğü üzere meydanı dolduran inançlı, şuurlu insanlarımız var. Bu noktada katil, terörist yapının gasp etmiş olduğu topraklardan tamamen çıkıncaya kadar bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarının tüm önderleriyle, yöneticilerini bu kıyama davet ediyoruz. Yapılan bu katliama, soykırıma, zulme karşı dik durmaya davet ediyoruz. Her evde Mescidi Aksa için, orada zulme uğrayan katledilen çocuklar için en azından bir dua istiyoruz. Meydanlarda oluşturulan kıyama destek verilmesini istiyoruz.”
“SİYONİST İSRAİL KAYBEDECEK MÜSLÜMANLAR KAZANACAK”
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Zafer Meydanı’nda Kocatepe mikrafonuna şunları söyledi: “Tüm dünyada ki Müslümanlarla birlikte bizde Türkiye’de ki 81 ilde meydanlara çıkan kardeşlerimizle birlikte Gazze’de bir hastaneye saldırılması neticesinde yüzlerce kardeşimizin şehit edilmesi, yüzlerce kardeşimizin yaralanması nedeniyle meydanlara çıktık. Gazze’de yaşanan olaylar hepimizin yüreğini yakıyor. Biliyor ve inanıyoruz ki zulme abad olunmaz. Eninde ya da sonunda zafer İslam’ın, zafer Müslümanların olacak. Gazze’nin imanı, çelik kubbeleri, Amerika’nın savaş gemilerini ve tüm teknolojilerini yenecektir. Biz buna böyle inanıyoruz. Rabbimizden Ümmeti Muhammed’in bu felaketlerde bir ve beraber olabilmeyi, ümmetin vahdetini diliyoruz. Aramızdaki ayrılıklara son vermeyi, sadece Türkiye’de değil dünya üzerindeki tüm Müslümanlar’ı, siyonist İsrail’e karşı tek vücut olabildiği günleri Rabbimiz bize göstersin. Son olarak şunun altını çizmek istiyorum. Siyonist İsrail kaybedecek, Müslümanlar kazanacak.”
“SÖZÜN BİTTİĞİ YER SOYKIRIMA İŞTİRAK EDEN HERKES YARGILANMALI”
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Zafer Meydanı’nda İsrail’e karşı yapılan protesto sırasında Kocatepe’ye konuştu. Şahin, şöyle konuştu: “Gazze’de insanlığa karşı bir suç işlendi. Bu bir soykırım suçudur. Bu yüzyılda işlenen en büyük soykırımdır. Türkiye’yi işlemediği soykırım suçuyla itham eden, zora sokan batı gözü önündeki soykırım suçuna sessiz kalıyor. Bir hastane bombadandı ve bildiğimiz kadarıyla en az 500 çocuk, hasta katledildi. Bunu terörist İsrail yaptı. Ben bir hukukçu olarak tepkimi dile getirmek istiyorum. Slogan atmakla yetinmeyip tüm avukat arkadaşlarımla birlikte Türk Ceza Kanunu’nun 13’ncü maddesine göre insanlığa karşı soykırım olarak işlenen bu suçun Türkiye’de de yargılanabilmesi mümkün. Türk Ceza Kanunu 13’ncü maddesine göre soykırım suçunu işleyen, buna iştirak eden herkesle ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Tüm meslektaşlarımı Cumhuriyet Başsavcılığında Baro olarak bildireceğimiz saatte bize iştirak etmeye davet ediyorum. Tüm dünyanın artık dur demesi gerekiyor. Artık sözün bittiği yer. Meydanlarda atacağımız kahrolsun sloganlarının da bir işe yaramayacağını göreceğiz. İsrail’i kahredecek ne varsa onu yapmamız lazımdır. Herkes elinden ne geliyorsa onu icra etmelidir. Gücümüz yettiğince elimizden geleni yapalım.”
“SOYKIRIMCI İSRAİL’E KARŞI TEPKİ TÜM İNSANLIĞIN GÖREVİDİR”
AK Parti Genel Merkez Koordinatörü Av. Hüseyin Sezen, Kocatepe’ye İsrail’in son katliamıyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Siyonist İsrail sivilleri katletti. Artık tüm dünya şunu anlamalı ki İsrail bir terör örgütüdür. Son olarak en az 500 kişi olmak üzere masum sivilleri, hasta, çocuk demeden katletmiştir. Sadece Müslümanların değil tüm dünyada ki insanların bu insanlık suçuna karşı tepki vermeleri, gerekeni yapmaları görevidir.”

Afyon Gazze için Zafer Meydanı’nda tek yürek oldu