Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon için 5 yıllık eylem planı hazırlayalım

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon için 5 yıllık eylem planı hazırlayalım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın 5 yıllık eylem planı hazırlanması için herkese çağrı yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İl Temsilciliği’nin açılışına katıldı. Açılışın ardından Oruçoğlu Termal Otel’de MÜSİAD Galası düzenlendi. Gala’ya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.
SİYASİ İSTİKRAR VARSA EKONOMİ İYİ
MÜSİAD Galası’nda da konuşan Eroğlu, Türkiye’nin siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrara kavuştuğunun altını çizdi. Eroğlu, Türk Milleti’nin ticarete geç atıldığına dikkat çekerek “Kazancın 10’da 9’u ticarette. Ben de esnaf çocuğuyum. Ticaretin ne demek oluğunu biliyorum. Milletimiz ticarete atılmakta çok geç kalmış. Bundan dolayı çok şey kaybettik, bilmem farkında mısınız. Ticaret o kadar önemli ki ticaret sayesinde, MÜSİAD sayesinde ticaret daha da büyüyecek. Ona inanıyorum. Son 10 senede Türkiye, siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı yakaladı. Siyasi istikrar olmadığı takdirde ekonomik istikrarı sağlaması mümkün değildir. Türkiye’de bu sağlandı. Milletimiz feraset sahibi, ne yapacağını biliyor. Paramızın itibarı var” ifadelerini kullandı.
BAKAN OLSAK DA
OLMASAK DA
Gelişme ve ilerlemenin ancak planlama ile mümkün olduğunu hatırlatan Eroğlu, MÜSİAD Muş Temlisliciği’ni açarken 5 yıllık eylem planı hedefi koyduklarını söyledi. Eroğlu, “Biz hükümet olarak ne gerekiyorsa o desteği vermeye hazırım. Hayırlı bir teşebbüs var. Muş’ta MÜSİAD temsilciliği açılışında 5 yıllık eylem planı hazırlanmasını önerdim. Planlama olmadan ilerleme olmaz. İyi bir planlama ve isabetli bir hedef olmazsa muvaffak olamazsınız. Benim her dairemde 5 yıllık planlarım var. Biz bakan oluruz ya da olmayız, planınızı ortaya koymak zorundasınız. 2023 yılında Orman ve Su İşlere Bakanlığı’nın hedeflerine ulaşmak için herkes çalışıyor. Uyuma vakti değildir” dedi.
İZMİR’E DE YÜKLENECEĞİZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban’ı Parti Grup Toplantısı’nda kürsüye çağırdığı sırada Bakan Eroğlu’na “Afyon’a çok yükleniyorsunuz” dediği anımsatılan Eroğlu, şöyle konuştu:
“Şimdi sıra Afyonkarahisar’da. 29 Aralık saat 16.59’a kadar hep birlikte, bütün kurumlarla bir eylem planı hazırlayalım. Arkadaşlarımız da not alacak. Biz de tabii Afyonkarahisar’a çok fazla yatırım yapmıyoruz aslında. Bütün Türkiye’ye yatırım yapıyoruz. Başbakanımız, tam Burhanettin Çoban’ı çağırdığımız zaman beni görünce ‘Bakanımız Afyon’a çok yükleniyor’ dedi. Ama merak etmeyin, Kütahya’ya, Uşak’a da yükleniyoruz; Isparta’ya da, Burdur’a da, her tarafa yükleniyoruz. İzmir’e yükleneceğiz, Manisa’ya da yükleneceğiz. Bütün Türkiye’ye yatırım yapıyoruz.”
Gala’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, dershanelerle ilgili düzenlemelerin vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini belirtti. Eroğlu, “Dershaneler konusunda sorumlu ben değilim. Milli Eğitim Bakanımız çok geniş bir açıklama yaptı. Ayaküstü söylenecek bir söz değil. Dolayısıyla Bakanımız açıkladı. Gerekeni söyledi. Kendi konum dışında bir şey söylemem doğru değil. Fakat bu bir dönüşüm ve gelişim projesi. Belki çok dahi iyi anlatılırsa, vatandaşlarımız çok daha mutlu olur diye düşünüyorum. İyi anlatılması lazım” dedi.
Gala, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın Bakan Eroğlu’na “ağaçlandırma serifikası” vermesi ve MÜİSAD’a yeni katılanlara rozet takılmasıyla sona erdi. Eroğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

MÜSİAD İl Temsilcisi Ahmet Neoldum, Temsilcilik’in açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Neoldum, “MÜSİAD İl Temsilciliği’ni 1 yıllık bir süre içinde açtık. Bu açılışla birlikte birçok meslektaşımızdan aldığımız yardımlar için teşekkür ediyorum. Afyon, markalaşma yolunda. Bunu her toplantıda anlatmaya çalışıyorum” dedi.

TÜKETİM KÖRÜKLENMESİN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, seçim döneminde mali disiplinden taviz vermeden ancak, küçük ve orta ölçekte işletmeleri de kendi rüzgârına terk etmeyen ve tüketimi körüklemeyen bir politika sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, büyüme konusuna değindi. 3. çeyreğe bakıldığında 15 çeyreklik kesintisiz büyümenin devam edeceği öngörüsünde bulunan Olpak, “Eylül ayındaki yüzde 5,8’lik sanayi üretimi artışını da göz önünde bulundurarak, büyümeyi yüzde 4 bandında öngörüyoruz” dedi.
Olpak, şu önerilerde bulundu:“Bu dönemde, Ekonomi yönetiminin, mali disiplinden taviz vermeyen, ama, özellikle küçük ve orta boy işletmeleri de kendi halinde rüzgârlara terk etmeyen, tüketimi körüklemeyen, ama 2012’de olduğu gibi iç piyasayı daraltmayan bir ekonomi politikası sürdürmesi gerekmektedir. Bunlarla beraber 2014 yılında Türkiye, ekonomisinde, tekrar özel sektör yatırım harcamalarının rolünü arttırması da gereklidir.”

SON 10 YILDA GELİŞME İVME KAZANDI

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gala’da yaptığı konuşmada “Son 10 yılda inanılmaz boyutlara geldik. Döviz rezervimiz 100 milyar dolarları aştı. Artık IMF’in önünde diz çöken bir Türkiye yok. İşadamlarımıza bakanlarımıza randevu vermeyen kişiler, bizden randevu alır hale geldi. Sizler ürettikçe biz de onur ve gururla duruyoruz. Mazlum milletler, Türkiye’den ümitle bir yardım eli bekliyor” dedi.