Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon için yerli otomotivde hedef en az bir üretim bandı!

Adalet ve Kalkınma Partisi
Afyon için yerli otomotivde hedef en az bir üretim bandı!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda her hafta Salı günü düzenlenen mutat basın toplantısı dün öğlen saat 12.15’de partide başladı.
BİR DİZİ
ZİYARETTE BULUNULDU
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, geçtiğimiz hafta İl Başkanları Toplantısı nedeniyle başkentte olduklarını söyledi. Bu toplantıda AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok ciddi açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Yurdunuseven, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını halkımız basından takip etmiştir. Ben tekrarda bulunmak istemiyorum. Aynı zamanda geçtiğimiz hafta sonu Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal ile birlikte Afyonkarahisar’da ki basın mensuplarını ve medya grupları ile bir araya geldik. Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği yönetimini de ziyarette ettik” dedi.
AFYON BELEDİYESİ’NE
ÖDÜL SEVİNDİRDİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği’nce düzenlenen yarışmada 146 eser arasından 11 proje ile ilk kez bir ödüle layık görüldüğünü belirten Yurdunuseven, “Afyonkarahisar Belediyesi’nin aldığı ödül güzel bir haber oldu. Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın nezdin de tüm çalışanları, tüm meclis üyelerimizi, bu başarıyı sağlayan Belediye personelimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.
YERLİ OTOMOTİV
ÜRETİMİNE AFYON ÇABASI
İl Başkanları Toplantısı’nda yerli otomobil üretimi ile ilgili Afyonkarahisar’ın bir üretim bandının talibi olduğunu dile getirdiklerini söyleyen Yurdunuseven, “Yerli otomobil üretimi konusu hakkında İl Başkanları olarak bir harita üzerinde çalışma yaptık. Bir yer tespitinde bulunduk. İl Başkanları Toplantısı’nda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hayati Yazıcı vasıtası ile ilgili Bakanımız Sayın Hasan Ali Çelik’e bizim çalışmamız iletildi. Afyonkarahisar’ın da bu çalışmaya talip olduğu, hem karayolu hem de demiryolları açısından dört yol üzerinde olduğu belirtildi. DDY Lojistik Merkezine 2,5 kilometre, en yakın çevre yoluna 500 metre civarında bir yer tespiti ile burada yerli otomotiv üretiminde en azından bir bandın Afyonkarahisar’da yapılması gerektiği talebimizi ilettik. İnşallah bu konuda ileri ki aşamalarda çalışmalarımız devam edecek. En azından Afyonkarahisar’a bir üretim bandını katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
KAHRAMAN VE ÖZKAL SEÇİLDİ
Önceki gün itibariyle başlayan TBMM Çalışma 2. Döneminde Meclis Başkanlığı görevine AK Parti Milletvekili İsmail Kahraman’ın seçildiğini belirten Yurdunuseven, “Sayın İsmail Kahraman’ı öncelikle tebrik ediyoruz. Yine Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal da bilindiği üzere AK Parti Grup Yönetimine seçilmişti. Bu vesile ile onu da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE’NİN HAVA SİSTEMİ
ALIMI RAHATSIZLIK VERDİ
PYD ve DAEŞ’le anlaşarak teröristlerin silahlarıyla birlikte Rakka’dan alınmasına müsaade eden ABD’nin, DAEŞ’le mücadele de PYD’yi bir güç olarak iddia ettiğini kaydeden Yurdunuseven, “Amerika Birleşik Devletleri’nin iddiasına rağmen bu bölgeye yaklaşık 4 bin tıra yakın silah yardımı yaparak burada hem PKK’yı, hem PYD’yi hem de tüm versiyonlarını desteklediğini biz biliyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin, Rusya’dan S 400 hava savunma sistemleri alacak olması görülüyor ki birçok yeri rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı.
GEREKLİ CEVAP VERİLDİ
Türkiye’de darbeye yeltenerek 250’i masum insanı katleden terör örgütü FETÖ/PDY’nin ısrarla ABD’de bulunup sınır dışı edilmemiş olmasının altını çizen Yurdunuseven şöyle konuştu: “17-25 Aralık sürecinde düzmece ses kayıtları ile komplo kurulan devlet bankamızın yetkilimizin de tutuklu olarak yargılanması sanki ABD’nin bu işin içinde olduğunu göstermektedir. En son NATO tatbikatı Norveç’te Cumhurbaşkanımızın ismiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin kullanıldığı düşman güçleri olarak gösterildiği bir durum sözkonusu oldu. Bunda da Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız çok net bir tavırla orada ki askerlerimizi geri çekerek gerekli cevabı vermiştir. Bunun karşılığında da NATO Sekreteri Cumhurbaşkanımızı birkaç defa arayarak özür dilemiştir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu birkaç özürle geçiştirilecek bir durum değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti değerlerine yapılan bu saldırı ve hareketi şiddetle kınıyoruz. NATO’ya vizenin tekrar gözden geçirilmesi kanaatindeyiz”
TERÖRE EK EKONOMİK BASKI
Türkiye’nin dört bir yanda dört ayrı terör örgütü ile mücadele ettiğini belirten İbrahim Yurdunuseven şunları söyledi: “Allah’a şükür elhamdülillah ülkemiz dimdik ayaktadır. PKK’ya karşı operasyonlar devam etmektedir. Çok net söylüyoruz bu kış itibariyle terör örgütüne çok net darbeler vurulacak. İnşallah bu iş sonuçlandırılacaktır.” Türkiye’ye sadece terörle ve diğer yönlerle baskı yapılmadığını, ekonomik anlamda da bir terör yapılmaya çalışıldığını belirten Yurdunuseven, “En son ekonomi kartı ortaya konuldu. Çok ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız. Belli ki belirli yerler Türkiye ekonomisine zarar vermek için düğmeye bastı. Türkiye olarak dövizde ki dalgalanmalara rağmen kur dengesinin zamanla yerine geleceğini ve Türkiye de ekonomik krizler devrinin bittiğini üzerine vurgu yaparak söylüyoruz. İnşallah kur dengeye oturacak ve bu operasyonlar başarısız kalacaktır” dedi.
“TÜRKİYE’YE
YAPILAN OPERASYON”
Dünya devletlerinin Türkiye üzerinde ki emellerinin bitmediğinin altını çizen Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Dünya da ki hiçbir devletin Türkiye üzerinde ki emelleri bitmedi. Devam ediyor. Ama hiçbiri de tutmadı. 17-25 Aralık süreci tutmadı. Gezi olayları tutmadı. 15 Temmuz’da ki darbe girişimi de tutmadı. Son zamanlarda terör örgütleri ve ekonomik terörle bu öngörüleri de inşallah tutmayacaktır. Biz buna inanıyoruz. Özellikle Türkiye’nin üye olmadığı bir ekonomik grubun bizim kredi notumuzu düşürmesi bunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu bir operasyondur. Türkiye’ye üyesi olmadığı bir kredi derecelendirme kuruluşundan puanının düşürülmesinin hiçbir etkisi yoktur. Biz doğru bildiğimiz yolda çalışmaya devam edeceğiz. 2018 yılında da mali disiplini hiçbir şekilde bırakmayacağız. Bütçe çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu da en kısa sürede ortaya çıkıp rahat bir nefes alınacak. Bize göre şu anda ekonomik dengelerde bir sıkıntı yok. İnşallah bu operasyonu da kısa zamanda atlatacağımız kanaatindeyiz”
“YERLİ VE MİLLİ İTTİFAKA VARIZ”
Seçim ittifakı ile ilgili olarak Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve bekası için milli iradeden yana olan herkesle ittifaka açık olduklarını vurgulayan Yurdunuseven, “Birlik, bütünlük ve vatanımızın bekası için milli iradeden yana olan herkesle ittifaka açık olduğumuzu Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız dile getirmiştir. Ülkemizin geleceği sözkonusu olduğundan hainlerle işbirliği yapan, Türkiye’yi yurt dışında karalayan, kirli odakların aparatı olan kesimlere karşı yerli ve milli bir ittifak olmasında da farklı bir şey düşünmek mümkün değil. Olabileceği kanaatindeyiz. O nedenle herkesçe hatırlanacaktır, HDP gibi ismi teröre bulaşmış bir partide CHP ile kol kola verip ‘Nasıl da salladık’ operasyonları, pilav dağıtma operasyonları bu kirli ittifaklara karşı yerli ve milli ittifakların karşısında yerli ve milli ittifakların olmaması gibi bir şeyde düşünülemez kanaatindeyiz. İnşallah Türkiye’nin geleceği, milli bütünlüğü hakkında her türlü ittifaka varız”
ASKERİ BİRLİKTE
HENÜZ GELİŞME YOK
Kocatepe Gazetesi muhabirinin, askeri birliğin Afyonkarahisar için önem taşıdığı ve bu yönde çalışmalar yürütüldüğü açıklamasını hatırlattığı Yurdunuseven, “O konuyu da ilgili yerlere ilettik. Ama şu anda bir gelişme yok” ifadesini kullandı. Piyasada şikâyet konusu olan hareketsizliğe ilişkin düşüncesi sorulan Yurdunuseven, “Hükümetimizin bu konuda çalışmalar yaptığını biliyorum. İnşallah ekonomiyi canlandıracak adımlar atılacak. Vatandaşı rahatlatmak için et hususunda bir müdahale yapıldı. Bu biraz hem ekonomiyi hem de vatandaşımızın ekonomisini rahatlattı” şeklinde konuştu.
Toplantıda; İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ile Hüseyin Uluçay’da hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti