Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon ilçeleriyle birlikte gelişmeye devam ediyor”

“Afyon ilçeleriyle birlikte gelişmeye devam ediyor”

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, ilçelerde devam eden yatırım ve çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşların taleplerini de dinleyen Vali Çiçek, Afyonkarahisar’ın ilçeleriyle bir bütün olarak gelişmeye devam ettiğini söyledi

 

Vali Gökmen Çiçek, Emirdağ ve Bolvadin ilçelerinde incelemelerde bulundu. İlk ziyaretini Bolvadin İlçesi’ne gerçekleştirilen Vali Gökmen Çiçek, Bolvadin Kaymakamlığını ziyaret ederek, ilçenin yeni Kaymakamı Taner Bolat’a görevinin hayırlı olmasını diledi.
YATIRIMLARI İNCELEDİ
Ardından Dişli Beldesi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, belediyenin işlettiği ve beldedeki 29 gencin istihdam edildiği Hibrit Köfte ile kadınların istihdam edileceği tekstil fabrikası yapılacak alanda incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Süreyya Güvenir’den bilgiler aldı. Vali Çiçek, Dişli Belediyesi tarafından yapılan, kısa sürede faaliyetlerine başlayacak olan ve 112 Acil Servis hizmeti verecek binada da incelemelerde bulunarak Belediye Başkanı Güvenir’den yapılacak çalışmalara dair bilgiler aldı.
VATANDAŞLARIN
TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Daha sonra Dişli Belde Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Başkan Süreyya Güvenir’den beldede yürütülen çalışmalar ve hayata geçirdiği projeleri hakkında bilgiler aldı. Başkan Güvenir, beldenin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden genel yapısı ve beldenin ihtiyaçları konusunda da Vali Çiçek’e bilgiler verdi. Belde de karşılaştığı vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Çiçek, kendisine iletilen talepleri dinledi. Eski Aile Sağlığı Merkezi binasının düzenlenmesi ile faaliyete geçirilen Kur’an Kursu’nu da ziyaret etti Vali Gökmen Çiçek, binada incelemelerde bulunarak, kursta eğitim alan öğrencilerle de sohbet etti.
AMORİUN’DA KAZI
ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Vali Çicek, Emirdağ İlçesi ziyaretinde Hitit, Frig, Yunan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kesintisiz yerleşim yeri olmuş, Bizans döneminde eyalet ilan edilmiş Amorium Antik Kenti’ni de ziyaret etti. Vali Çiçek, jeopolitik açıdan olduğu kadar İslami açıdan da önemli bir yer olan Amorium Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, 2013’den bugüne yapılan kazılarla ilgili Amorium Kazı Başkanı Prof. Dr. Zeliha Demirel Gökalp’ten bilgiler aldı.
MÜTEŞEBBİS HEYET
TOPLANTISINA BAŞKANLIK YAPTI
Emirdağ OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı’na da başkanlık eden Vali Gökmen Çiçek, OSB’nin mevcut durumu, alt yapı çalışmaları, yatırımcıların talepleri ve diğer konular hakkında müteşebbis heyet üyeleriyle istişarelerde bulundu.
“KADIN KOOPERATİFLERİ GÜCÜNÜ KADIN EMEĞİNDEN ALIYOR”
Emirdağ Kadın Kültür Evi’nde incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, kadın kültür evinin işleyişine dair bilgiler aldı. Kadın Kültür Evi’nde eğitim alan kadınlarla da sohbet eden Vali Çiçek, kadınlardan daha çok üretmelerini ve Kadın Kültür Evlerine sahip çıkmalarını istedi. Vali Çiçek, üretilen ürünleri de inceleyerek el emeği birbirinden değerli ürünleri üreten tüm kadınlara teşekkür ederek, “Kadın kooperatiflerimiz gücünü kadın emeğinden alıyor bizler kadınlarımızın daha fazla üretimin bir parçası olabilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Biz kadınlarımıza inanıyoruz. Afyonkarahisar’da onarla birlikte her gün yeni bir başarı hikâyesi yazıyoruz.” dedi.
BAŞKAN TEKİN’E TEBRİK
Gömü Belde Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Hakkı Tekin’den bilgiler aldı. Yaşlı ve engelli vatandaşlar için giriş katta belediye hizmetlerinin verildiği alanı da inceleyen Vali Çiçek, bu duyarlılığı için Başkan Tekin’i tebrik etti.
Vali Çiçek kısa süre önce hizmete giren Gömü Jandarma Karakol Komutanlığında da denetlemelerde bulunarak, görevli personelden güvenlik ve asayişin temini noktasında yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler aldı. Karakolun beldeye hayırlı olmasını temenni eden Vali Çiçek, personele başarılar ve kolaylıklar diledi.
“BU MİLLETİ SEVMEMEK BU MİLLETE KURBAN OLMAMAK ELDE DEĞİL”
Vali Gökmen Çiçek incelemelerine Sinanpaşa İlçesi ile devam etti. Şehitler Coğrafyası projesi kapsamında yürütülen kazılarda Büyük Taarruz Şehitliklerinde bulunan 42 şehidin mezarlarının tespit edildiği Sinanpaşa İlçesi İkizkayalar mevkiinde Vali Gökmen Çiçek ile İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp’in katılımıyla tören düzenlendi.
Törende konuşan ve böylesi anlamlı bir çalışmanın yapılmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Savaşın üzerinden 100 yıl geçti ama hala ecdadımızın kemikleri bizlerle konuşmakta. Yine şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda diyor. Toprağı sıktığımızda yine ecdadımız bizlerle adeta konuşuyor. Şuan bir kere gözlerimizi kapatsak inanın o günü yalın ayakla o şartlarda soğukta geçen askerlerimizin seslerini duyarız sanki. Gerçekten vatan duygusuyla hissettiğimizde toprak bizimle konuşuyor. Vatandaki ağaçlar, yeşillikler bizlerle konuşuyor. Muazzam bir tarihe ve ecdada sahip bizler bugün tekrar o aynı kahramanlık ruhunu aynı vatan duygusunu yaşayan ecdadın torunları olarak buradayız. Bu çalışmayı yapan burada büyük fedakarlıkla ecdadımıza olan minnet borcunu ödemek için bu araştırmayı yapan gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun iyi ki varsınız. İyi ki milletimiz sizin gibi fertleri içinde yetiştirmiş. Bizler de sizler sayesinde ecdadımıza olan borcumuzu kısmen de olsa duayla tekrar hatırlayacak tekrar anacağız inşallah. Vatanın ne demek olduğunu herhalde en iyi Afyonkarahisar bilir, en iyi bu bölge bilir. İşte buradaki arkadaşlarımızın çalışmasına bakıp da şehitliğe bakıp da bu milleti sevmemek bu millete kurban olmamak elde değil. Milletimiz var olsun. Binlerce yıl daha inşallah bu topraklarda al bayrağımız göklerde dalgalansın. Ben bu duygularla herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bütün çalışanlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Törende Kur’an-ı kerim okunurken, Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından şehitlerimiz için dualar edildi. Vali Çiçek ve protokol üyeleri tören sonrası şehitlikte incelemelerde bulunarak, dualar etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi