Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon işsizlik oranı en düşük iller arasında”

İş gücü potansiyelinin istihdama
"Afyon işsizlik oranı en düşük iller arasında"

İş gücü potansiyelinin istihdama yönlendirilmesi ve işsizliğin en aza indirilmesi amacıyla 2018 yılı 2. Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Kurul üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, “İlimiz Türkiye genelindeki işsizlik oranı en az olan iller arasında yer almaktadır. Bu sevindirici bir durum ve inşallah bunu daha da aşağıya çekerek daha çok kişiyi işe ve aşa kavuşturarak toplumsal huzurumuzu daha da iyi bir aşamaya getiririz.  Çalışma hayatında milli seferberlik, meslek edindirme kursları bunun yanındaki birçok program ve uygulama sayesinde işsizlik oranları azalmaktadır. Bu olumlu durum ekonomimizin iyi olmasının, yatırımcılarının sağlam ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerinin ve hükümetimizin de bu konuda sağlıklı karar almasının sonucudur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2018 yılı Ocak-Nisan aylarında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İşe yerleştirme, İşsizlik Sigortası başta olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün çalışma ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.
Toplantıda gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti