Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, kahraman şehidini sonsuzluğa uğurladı

Afyonkarahisar şehit acısı yaşadı.

Afyonkarahisar şehit acısı yaşadı. Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde bölücü terör örgütü tarafından döşenen EYP’nin patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek şehit oldu. Kahraman şehit, Kale Köyü’nde dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk sektöründe bölücü terör örgütü tarafından araziye döşenen EYP’nin patlaması sonucu Çobanlar İlçesi’ne bağlı Kale Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek şehit oldu. 2001 doğumlu ve bekar olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in ailesine acı haberi Çobanlar Kaymakam Vekili Uğur Kapar, Afyonkarahisar Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı Personeli Piyade Binbaşı Barış Dinç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı verdi.
PROTOKOL ÜYELERİ KARŞILADI
2021 yılının Aralık ayında göreve başlayan şehit Taşyürek için Hakkari’de dün saat 09.00’da askeri tören yapıldı. Şehit Taşyürek’i taşıyan uçak, Hakkari’den Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’na geldi. Şehit Taşyürek’in naaşı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile diğer protokol üyeleri ve şehit ailesi tarafından Hava Meydan Komutanlığı’nda karşılandı. Buradaki program sırasında Vali Yiğitbaşı, şehidimize Allah’tan rahmet dilerken; babası ve diğer aile fertlerine başsağlığı temennisinde bulundu.
KONVOYLA MEMLEKETİNE GÖTÜRÜLDÜ
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in cenazesi, konvoyla Çobanlar İlçesi’ne bağlı Kale Köyü’ne götürüldü. Baba ocağına son kez getirilen ve helallik alınan şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı daha sonra askeri konvoyla cenaze namazının kılınacağı köy meydanına götürüldü.
Burada önce şehidin öz geçmişi okundu. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Taşyürek için dualar edildi, helallik alındı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan şehidin babası Basri Taşyürek’e Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından Türk Bayrağı teslim edildi.
DUALAR ŞEHİDİMİZ İÇİN
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in naaşı kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında dualarla ebediyete uğurlandı.
Şehit Taşyürek için düzenlenen cenaze törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Mehmet Taytak, Av. Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Mehmet Keklik, Ömer Tekeş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, askeri erkân, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

418 GÜN SONRA ŞEHİT
Afyonkarahisar, en son 3 Haziran 2021 tarihinde şehit acısı yaşamıştı. Ulaştırma Uzman Çavuş Necati Yatkak, Hatay Kırıkhan’da şehit olmuştu.

 

KAYSERİ VALİSİ ÇİÇEK’TEN TAZİYE
Önceki dönem Afyonkarahisar Valisi olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Şehit Taşyürek için taziye mesajı yayınladı. Vali Çiçek, “Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesi ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.