Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Kebabı, birincilik kazandı – Kocatepe Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın
Afyon Kebabı, birincilik kazandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katıldiğı etkinlikte birincilik odulunu Afyonkarahisar’ı temsilen katılan Hatice Özgan ve Serpil Köken kazandı
Hazırladıkları Afyon Kebabı ve Patlıcan Musakka yemeğiyle yarışmayıkazanan Özgan ve Köken “Afyon’u temsil ettiğimiz ve yemeklerimizi tanıttığımız için gururluyuz” dediler.
Törende Milli Tarım Projesi’ne vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Güzel  İzmir’in bereketli toprakları bizi kendine mıknatıs gibi çekti ve burada buluştuk. Toprak bizim en değerli sermayemizdir. Farklı özellikleri ile ülkemizin dört bir tarafı bize değişik nimetler sunuyor. Ne yazık ki köyden kente göç ve hızlı sanayileşme tarımsal faaliyetlerimizi olumsuz etkilemiştir. Dünyada tarımsal faaliyetler doğallıktan uzaklaşmakta hemen her şey sunnileşmektedir. Doğal ve temiz gıda arayışı hat safhalardadır. Gıda konusu küresel kapitalizmin eklinde silaha dönüşmüştür. Dünyada nüfusun çoğaldığını, tarımsal verimliliğin ancak kimyasallarla mümkün olduğunu söylüyorlar. Oysa dünyada gıda kıtlığından çok gıdaya erişimde sıkıntılar vardır. Vicdanların buna bir dur demesi lazım. Tarım emperyalizminin önüne geçilmesi, kendi kendine yeter tarım politikaları geliştirilmeleri gerekiyor. Milli Tarım Projesi ülkemizi adına önemli bir uyanıştır” diye konuştu.