Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon , kışa hazır – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf
Afyon , kışa hazır

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in talimatıyla Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde daha önceden belirlenen 5 Müdahale Noktası ve 13 Bekleme Merkezi ile telekonferans yoluyla görüntülü ve sesli bağlantılar kurularak tatbikat yapıldı.
Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun başkanlığında yapılan tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Eroğul, İl Jandarma, İl Emniyet ve Karayolları gibi kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve yetkililerinin yanı sıra gönüllülük esaslı görev yapan Kızılay, AKUT gibi sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
5 MÜDAHALE NOKTASI
İLE TEMASA GEÇİLDİ
 Tatbikatı kısa bir değerlendirme konuşması ile başlatan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, sırasıyla Çay, Emirdağ, Sandıklı ilçeleri ile Özdilek ve Susuz kavşaklarında bulunan 5 müdahale noktası ile 13 bekleme merkeziyle görüntülü ve sesli bağlantılar yaparak alınan tedbirler noktasında Kaymakamlardan ve sorumlu kişilerden bilgiler aldı.
Öncelikle böyle bir hazırlığın sorunsuz ve etkin bir biçimde ve koordineli bir şekilde hazır bulunmasından dolayı kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür ettiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner; “Tüm kurum ve kuruluş temsilcileri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Afyonkarahisar yolların kesişme noktası olduğu için özellikle Ankara-Afyon, Afyon-Konya, Afyon-Uşak, Afyon-Kütahya, Afyon-Denizli, Afyon-Eskişehir ve Afyon-Isparta devlet yolları bizler için büyük önem arz ediyor. Bu yönüyle güzel bir program yapıldı, güzel bir önlem alındı ve önemli bir ‘Kış Tedbirleri Genelgesi’ hazırlanarak yürürlüğü konuldu. Önemli olan bu genelgenin güzel hazırlanması değil bunun tatbikatının doğru bir şekilde yapılmasıdır. Genelge kapsamında temel olarak bu 7 yol üzerinde ana müdahale, bekleme merkezleri ve bununla ilgili irtibat noktaları oluşturuldu. Bu merkezlerdeki kamu görevlilerinin görevlerini en iyi şekilde yapmaları, bu işin başarılı olmasına zemin hazırlayacaktır. Bu güzel ve önemli hazırlıklar inşallah hiç bir aksamaya yol açmadan, daha doğrusu krize yol açmadan iyi bir yönetim tarzı sergileneceğini inanıyorum. Bizim burada planladığımız çalışmaların afetin olabileceğine yönelik, ancak afetin iyi bir şekilde yönetilmesi düşüncesine dayanarak biz bu tedbirlerimizi ve uygulama planımızı kontrol ediyoruz. Bu yönüyle örnek bir çalışmadır. Tüm illere de ışık tutacağına inanıyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)