Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Lisesi’nden doğal afet bilincine katkı projesi

Afyon Lisesi’nden doğal afet bilincine katkı projesi

Afyon Lisesi E-Twinning ve AB Kulübünün kurucusu olduğu doğal afetler konulu “Unnatural Dısasters E-Twınnıng” projesiyle öğrencilerin ve toplumun doğal afetler hakkında bilinçlenmesi sağlandı

 

2021 yılında meydana gelen sel, yangın, deprem gibi felaketlerden Türkiye’nin fazlasıyla etkilendiğini gerçeğinden hareket eden Afyon Lisesi E-Twinning ve AB Kulübü bu yıl doğal afetler konusu üzerine hazırladıkları projeyi kurucu olarak gerçekleştirdi. Afyon Lisesi, Anafartalar Anadolu Lisesi, Ali Tunaboylu Anadolu Lisesi, Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere toplamda 4 okul ortaklığında yürütülen projede 4 danışman öğretmen ve 33 öğrenci ile çalışarak faaliyetler yürütüldü.
Afyon Lisesi E-Twinning ve AB kulübü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kurucu ortağı olduğumuz projemizde meydana gelen felaketlerin pek çoğunun insan eliyle hızlandığını, önlemlerin azlığından ve insanların ihmalkâr davranmalarından meydana geldiğini tespit ettik. Bu nedenle projemizin isminin ‘natural’ yerine ‘UnnaturalDisasters’ olmasına karar verdik. Projemizin asıl amacı öncelikle öğrencilerimizin daha sonra toplumumuzun doğal afetler hakkında bilinçlenmesini sağlamak ve gerekli önlemleri alabilecek seviyeye gelmelerini sağlamaktı. Bu temel amaç doğrultusunda öğrencilerimizin felaketlerle ilgili bilgi donanımını artırmanın yanında içerik üretmelerini, web araçlarını etkin kullanmalarını, farklı okul ve öğretmenlerle etkileşim içinde işbirlikçi çalışmalarını, İngilizce dilini kullanarak yabancı dillerini geliştirmelerini sağladık. Proje süresince öğrencilerimiz, logo, poster tasarımları yaptılar; broşürler, sunumlar hazırladılar. Sergi düzenleyip, okulda panolar hazırladılar, doğal afetlerle ilgili kurumları yerinde ziyaret ettiler. AFAD, İl Orman Genel Müdürlüğü gibi, ağaç dikme faaliyetinde bulundular. Her faaliyetle ilgili videolar ve sunumlar hazırladılar. Ortak ürün olarak projedeki tüm öğrenciler doğa bilinci ile ilgili kamu spotu çektiler. Yaparak ve yaşayarak yapılan tüm proje faaliyetlerinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz etkin birer öğrenici ve sosyal vatandaş olarak çalıştılar.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi