Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon merkezde icradan 4+1 daire satılacak

Afyonkarahisar merkezde 220 metrekare

Afyonkarahisar merkezde 220 metrekare 4+1 dubleks daire icradan satılacak.

 

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; Afyonkarahisar ili Merkez ilçesi Susuz-Sakarya Mahallesi, 264 ada 2 parsel zemin+1 kat 5 nolu BB bulunan dubleks mesken nitelikli gayrimenkuldür. Muhammen bedel Afyonkarahisar 1. İcra Hukuk Mahkemesinin 15 Haziran 2021 tarih, 2020/396 esas ve 2020/244 sayılı kararı ile belirlenmiştir. Afyonkarahisar Ankara yolu üzerinde 10 kilometre yolun sağında hedef konut yapı kooperatifinde yer aldığını, Sakarya Mahallesi Kanuni Caddesi Hedef Yapı Kooperatifi No: 2/5 adresinde yer almaktadır. Bölge yeni yapılaşmakta olan bir bölgedir. Dava konusu taşınmazın villa özelliğinde dubleks meskenlerinin yer aldığı sitededir.  Susuz Belediyesinden edinilen bilgiye göre konu mülkün bulunduğu parselin emsal 1,20 toplu konut yerleşim alanında kalmaktadır. Ana taşınmazın parsel 1586 ve 3253 2 parsel oturumlu iken ruhsatlandırılmış tevhid ile 3573 parselde dönüşmüş ve 22/a uygulaması sonrasında 264/2 ada 2 parsel şeklinde değişmiştir.

Dava konusu taşınmazın değerleme konusu taşınmazın bulunduğu ana yapının 28.155,49 metrekare yüzölçümlü 2 parsel üzerinde 3. sınıf B grubu yapı cinsinde zemin kat +1 normal kattan toplam 2 katlı 41 adet aynı mimariye sahip benzer villalar olarak inşa edilmiştir. Etrafı çevrili, çevre düzenlemesi yapılmış durumdadır.  Taşınmazın dış cephesinde park siding kaplama ve tuğla görünümlü cephe kaplaması yapılıdır. Sitenin etrafı çevrili durumdadır. Çevre düzenlemesi tamamlanmış durumdadır. Site girişinde güvenlik bulunmaktadır. Dava konusu taşınmazın giriş kapısı çelik kapıdır. Bahse konu taşınmaz zemin ve 1. normal kattan oluşmaktadır. Zemin kat oturma odası mutfak, garaj salon teras normal katta 3 yatak odası ebeveyn banyosu soyunma odası normal banyo hol teras kısımlarından oluşuyor. Zemin kat brüt inşaat alanı 9 metrekare teras alanı hariç 130 metrekare olarak hesaplanıp, çatı kullanım alanında 9 metrekare teras hariç 78 metrekare olarak hesaplanmıştır. Teras alanları hariç taşınmazın toplam brüt kullanım alanının zemin ve 1. kat alanı 208 metrekare olarak hesaplanıp, mimari projesinden farklı olarak zemin kattaki teras alanı mutfak alanına kapatılarak katıldığı tespit edildi. Ayrıca proje harici 2*1,75 metrekare ölçülerinde 3,5 metrekare kazan dairesi ilavesi yapılarak zemin kat kullanım alanını142 metrekareye çıkartılıp, birinci kat projesine uygun durumda inşaat yapıldığı öğrenildi. Mevcut durumda 220 metrekare kullanım alanına sahip durumda olan taşınmazın bir önceki icra raporunda proje alanı ve mevcuttaki proje harici büyütmeler dikkate alınmayarak ruhsat alanı olan 189 metrekare üzerinden alan hesabı yapıldığı tespit edildi. Meskenin oda kaplamaları laminant parke kaplama, ıslak zeminler seramik fayans kaplama, dış doğramalar pvc doğrama, iç doğramalar ise amerikan paneldir. Mutfak dolapları mevcuttur. Tezgah mermerit, banyo, tuvalet vitrifiyeleri tam durumdadır.

Tüm duvar tavan alçı saten üzeri boyalı tavan köşeleri kartonpiyerdir.

Tapu kaydında 16 Ağustos 1993 tarih ve 4148 yevmiyeli TEK lehine 2022 metrekarelik kısmı üzerinde daimi irtifak hakkı vardır, şerhi bulunmaktadır. Taşınmazın ilk satışı 21 Eylül 2021 tarihinde 10.15-10.20 saatleri arasında Afyonkarahisar Adliyesi 1. kat İcra Müdürlüğü Mezat Salonu’nda yapılacak. Taşınmaz satılamazsa ikinci satış aynı yer ve saatte 18 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti