Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon motor sporlarının yeni merkezi olacak

Türkiye’de yer alan motor
Afyon motor sporlarının yeni merkezi olacak

Türkiye’de yer alan motor sporları merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun projelendirip, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin hayata geçireceği “Afyon Motor Sporları Merkezi” 7 farklı sınıfta hem sporculara hem de adrenalin severlere hizmet verecek. Termal Turizmi ile ön planda olan Afyonkarahisar’da, “Spor, Turizmin Geleceğidir” kapsamında motor sporlarında ilk kez termal su kullanılan tesisini, Afyonkarahisar’a kazandıracak.
Şehir merkezi, alış-veriş ve oteller bölgesine yakın 160 dönümlük araziye kurulacak olan “Afyon Motor Sporları Merkezi” 2017 yılı sonuna kadar motokros, enduro, süperenduro, atv ve süpermoto branşlarında hizmet verecek. Afyonkarahisar, ilk Türkiye Şampiyonası’na 2017 yılı Kasım ayında ev sahipliği yapacak.
DEV PROJE 2017 SONUNDA
TAMAMLANACAK
Motor sporlarının en kapsamlı ve iz bırakacak projesi olan “Afyon Motor Sporları Merkezi” Drag Pisti ve Yarış Pistleri ile birlikte 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Dolgu aşamasında olan Drag Pisti yeni sezonda hız tutkunlarını Afyonkarahisar’a çekecek. Yer tahsisi ve projelendirme aşamasında olan yarış pistinin temeli ilkbaharda atılıp, 2017 yılı sonunda spora hizmet verecek. Tamamlandığında Spor Turizmi’nin termal alanda dünyadaki en büyük ve en kapsamlı merkezi Afyonkarahisar’da 7’den 70’e bütün adrenalin ve hız severlerin buluşma noktası olacak.
Projenin, Türkiye’nin motor sporları alanında tesis ihtiyacını karşılayacağını belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyon Motor Sporları Merkezi 7 farklı sınıfta hizmet verecek. Sporcularımız ve gençlerimiz için her şey düşünüldü. Merkezde restaurant, idari birimler, duş, tuvalet, soyunma odaları, satış-sunum alanları, yeşil alanlar ve açık otopark bulunmaktadır. Afyonkarahisar, Türkiye’nin değil dünyanın motor sporları merkezi olacak. Merkezin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)