Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon mu? Afyonkarahisar mı? – Kocatepe Gazetesi

Afyon mu? Afyonkarahisar mı? – Kocatepe Gazetesi
Afyon mu? Afyonkarahisar mı?

11 Ocak 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 5285 sayılı kanundaki değişiklikle Afyon isminin Afyonkarahisar olarak değiştirilmesinin ardından, kentte yeniden isim tartışmaları başladı

“Afyonkarahisar ismi, Afyon olmalı”

Kamuoyunda, marka şehir olabilmek için kentin isminin yeniden Afyon’a çevrilmesi yönünde yapılan değerlendirmelere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da katıldı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Açık ve net olarak Afyonkarahisar isminin kesinlikle tekrar Afyon olması gerektiğini düşünüyorum. 2003 yılında Afyonkarahisar AK Parti İl başkanıydım. O dönemde oldu-bitti ile dönemin valisi ve dönemin bir milletvekilinin özellikle Meclis’te yaptığı kulislerle iki maddelik bir kanun teklifi ile bu iş halloldu. Bu konu o dönem kamuoyunda tartışılmadı, sivil toplum örgütlerine bilgi verilmedi, hiçbir şekilde hiç kimseden görüş alınmadı. Bugüne gelindiğinde ise ilimizin isminin Afyon olması yönünde kamuoyunda da kanaat var. Adımızın tekrar kısa öz Afyon olmasında fayda var. Afyon adı bize yeter. Türkiye ve dünya bizi Afyon olarak tanıyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının halkımızın sesini çıkarması gerekiyor. Sanıyorum Sayın Bakanımız da milletvekillerimiz de buna kayıtsız kalmayacak. Biz de bu talepleri il teşkilatımıza ileteceğiz. İl teşkilatımız bu talepleri mutlaka bakanımıza ve milletvekillerimize iletecektir” dedi. (Kocatepe)

Yılmaz’dan isim değişikliği için kanun teklifi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar isminin Afyon yapılması için kanun teklifi verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, resmi ismi Afyonkarahisar olan şehrin isminin yakın geçmişteki şekilde Afyon olarak değişmesi için kanun teklifi verdiğini bildirdi.
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar ilinin Afyon olan adının 06 Ocak 2005 tarih 5285 sayılı kanun ile Afyonkarahisar olarak değiştirildiğini hatırlattı. Yılmaz açıklamasında; “Ancak aradan geçen 7 yıla rağmen Afyonkarahisar ismi gerek Afyon da gerekse ülke genelinde benimsenmemiştir. Şehir merkezinde bulunan Karahisar Kalesi nedeni ile bu tarihte yapılan değişiklik ilimize reel anlamda bir katkı sağlamamıştır. 17 İlçesi bulunan ilimizde Karahisar il merkezini andırırken Afyon ismi il genelinin tamamında yüzyıllardır tarımı yapılan haşhaştan gelmektedir. İlimizin bütününde kabul gören Afyon isminin kullanılması için bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundum. Yedi yıldır Afyonkarahisar olarak kullanılan şehrimizin ismi son günlerde de kamuoyunda sıkça bahsedildiği üzere hala kabul görmemektedir. İlimizin isim uzunluğu hem bürokratik sıkıntılara hem de isim karmaşasına neden olmaktadır. 14 harfli olan şehrimizin ismi hala bütün ülkede Afyon olarak kullanılmaya devam etmektedir.” (Kocatepe)

Akcan’dan Mühsürler’e destek

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in Afyonkarahisar’ın marka şehir olmak için isminin Afyonkarahisar yerine Afyon olması yönünde açıklamalarına, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan’dan destek geldi.

Afyonkarahisar Belediyesi resmi internet sitesinden ilin adının Afyon mu? Afyonkarahisar mı? Olmasını istersiniz sorusunu sorarken, Marka Kent olma yolundaki Afyonkarahisar’da birçok iş adamı ve siyasi ilin Afyon olması yönünde görüş belirtmeye başladı.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler’in Afyonkarahisar’ın marka şehir olmak için isminin Afyonkarahisar yerine Afyon olması yönünde açıklamalarına, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan’dan destek geldi.
Akcan, Afyonkara-hisar’ın marka kent olabilmesi için isminin tekrar Afyon olarak değiştirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekillerine sitem eden Akcan, “Milletvekili arkadaşlarımız Afyon’un ismini Afyonkarahisar olarak değiştirmenin marifet saydılar ve isim uzatmanın bir işe yaramadığını gördüler” dedi.
TBMM’de birçok toplantılarda Afyonkarahisar ismini Afyon olarak kullandığını ifade eden Akcan, “Bunu istediğiniz zaman araştırabilirsiniz. Bakın buna bir örnek vermek istiyorum Afyonkarahisar ismi karayollarındaki tabelalarda font olarak Denizli, Aydın, Uşak yazılarına göre çok küçük ve karınca gibi kalıyor. Zamanında çok söyledik ama dinletemedik. Ne oldu da bu duruma geldik? Halka hizmet ederken kendi çıkarlarını değil halkın çıkarlarını öne çıkarmak gerekir. Zaman her zaman bizi haklı çıkarıyor, çıkaracak da” diye konuştu.
Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesinin resmi internet sitesinde düzenlediği anketle siteye giren ziyaretçilere “Afyon mu? Afyonkarahisar mı?” sorusunu soruyor.
Ayrıca, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneğini ziyaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de Afyonkarahisar ismini markalaştırmanın çok zor olduğunu dile getirerek “Afyon” olmalı demişti.