Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon mutfağı gökyüzüne taşınıyor

Afyon mutfağı  gökyüzüne taşınıyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) kabin içi dergisi olan ve ayda yaklaşık 500 bin tirajıyla Türkiye’nin en fazla okunan dergisi Skylife, UNESCO tescilli Afyonkarahisar mutfağının sırrının peşine düştü. Derginin Aralık ayı sayısında Afyonkarahisar mutfağı başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel mekanları yer alacak

 

Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından tescillenmesi ulusal yayın kuruluşlarının ilgisini çekmeye başladı. Dünyanın 124 ülkesinde 306 noktaya uçan THY’nın kabin içi dergisi olan Skylife, aralık ayı sayısında Afyonkarahisar’ın mutfağı başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine yer vermek üzere özel bir çalışma yaptı.
ŞEHRİ KEŞFETTİLER
Skylife Dergisi’nden Aslı Bora ve Filiz Kumru, 3 gün boyunca Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi koordinasyonunda şehir mutfağı başta olmak üzere şehrin önemli noktalarını keşfetmeye çalıştı. Şehir merkezinde tarihi konaklar, Kültür ve Sanat Evi, Bedesten, Taşhan, Ulu Cami, Mevlevihane gibi noktalarda çekimler yapan heyet, Eber Gölü ve Frigya Vadileri’nde de çalışma yaptı.
AFYON MUTFAĞINA GENİŞ YER VERİLDİ
Şehir mutfağına geniş yer veren heyetin lezzetler noktasındaki durağı İkbal Lokantası oldu. Burada bamya, düğün çorbası, Afyon kebabı, katmer, bükme, sucuk, keşkek, kaymaklı ekmek kadayıfı gibi yöresel lezzetler üzerine fotoğraf çekimleri yapıldı.
TÜRKİYE’NİN EN ÇOK OKUNAN DERGİSİ
Geçen yıl 75 milyon’dan fazla yolcu taşıyan THY’nın Skylife Dergisi’nin 500 bine yakın tirajının yanında İngilizce dil desteğinin olması ve her yolcunun ücretsiz bir şekilde bu dergiye ulaşabildiği öğrenildi. Derginin Aralık ayı sayısında Afyonkarahisar’a yer verileceği ve bir ay boyunca THY’nin uçtuğu dünyanın her noktasındaki yolcuların bu dergiye kolaylıkla ulaşabileceği belirtildi.