Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon MYO’da mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyon MYO’da mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi
Afyon MYO’da mezuniyet sevinci

2016-2017 Akademik Yılı Afyon Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezuniyet töreni dün sabah AKÜ ANS kampusu Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
“ANNEMİN BİRİNCİLİKTEN HABERİ YOK”
Mezuniyet programının açılış konuşmasını Afyon Meslek Yüksek Okulu Dönem Birincisi Ertuğrul Meşe yaptı. İnsanın kendisini gerçekleştirmesi ve toplumsal hayatta varlık kazanmasını sağlayan kimi değerler olduğunu söyleyen Meşe; “Bunlardan en önemlisi ve vazgeçilmezi hayatımızın her anında sevgisi ve anlayışı ile yanımızda olan ailemizdir. Aile kavramının temel taşı başta anne ve baba olmak üzere hepsi en güzel hediyeleri, en güzel gülümsemeleri ve hatta en büyük mutlulukları hak ediyorlar. Bizlerin üzerine düşende bu mutlulukla gülümsemeleri onlara en güzel şekilde yaşatabilmektir. Ben ve arkadaşlarım bu inanç ve sorumlulukla salonda bulunan ailelerimize en güzel hediyeyi vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Bu arada annemin benim okul birincisi olduğumdan haberi yok. Annem de okul birincisi olduğumu bu kürsüden öğreniyor” dedi.
EĞİTİM ORTAK İHTİYAÇ
Öğrenciler olarak birarada olmalarına neden olan bir başka önemli değerin eğitim olduğunu belirten Meşe şöyle konuştu: “Nasıl ki bir fidan gelişmek için suya ihtiyaç duyuyorsa biz insanların da cehaleti yenebilmesi için bilgiye ihtiyacımız var. Eğitim hepimizin ihtiyacıdır. İşte bize özgürce düşünüp, özgürce soru sormak ve farkındalık durumu kazandırılması için bu üniversitelere geldik. Elbette uzun ve yorucu ödevlerle, zamanın ağır işlediği sınav haftaları ile karşılaştık. Ama tüm bunlara rağmen pes etmemeliyiz. Bizler hep araştıralım, soralım, sorgulayalım. En yeni bilgiye ulaşıncaya kadar araştıralım, tekrar tekrar deneyelim. Ama hiç vazgeçmeyelim. Bir hocamızın da dediği gibi bir insana yapılacak en büyük kötülük o insanı cahil bırakmaktır. Bu noktada tüm arkadaşlarım adına hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TEK ZAMAN İÇİNDE YAŞANILAN AN
Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir, mezuniyet töreninde büyük özverilerle gerçekleştirdikleri mesleklerinin meyveleri olan öğrencilerinin mezuniyetinin kendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğretmenlik ve akademik yaşamı birlikte yürütmenin ancak büyük bir aşk ve özveriyle başarılabileceğini söyleyen Demir; “Mezun olan öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Mezunlarımız unutmasınlar, insanın en değerli sermayesi zamandır. Elimizde bulunan ve enerjimizi kullanabileceğimizden emin olduğumuz tek zaman dilimi, içinde yaşadığımız andır. Bugünü kıymetli hale getirirseniz, yarınlara yeni kapı aralamış olursunuz. Afyon MYO’da geçirdiğiniz iki yılda hayatınıza birçok yenilik kattınız. Bundan sonraki yaşamınıza buradan aldıklarını üzerine yenilerini ekleyeceksiniz. Mesleki donanımınızı artırmak ve burada elde ettiğiniz kazanımları değerli kılmak için çalışmaya devam etmelisiniz” şeklinde konuştu.
“HER ZAMAN DESTEĞE
HAZIRIZ”
Öğrencilerine her nerede ve her ne işle uğraşırlarsa uğraşsınlar hep en iyisini yapmaya çalışmaları tavsiyesinde bulunan Demir şöyle konuştu: “Siz öğrencilerimiz ülkemizin ve milletimizin geleceğisiniz. Unutmayınız ki, vatanını, milletini ve ailesini en çok seven kişi, görevini en iyi yapan kişidir. Mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum. Ancak, mezuniyeti bir son olarak değil, yeni bir yaşamın başlangıcı olarak değerlendirin. Burada bulunduğunuz sürede olduğu gibi, bundan sonra ki yaşamınızda da ihtiyaç duyduğunuz her zaman sizlere destek olmaya hazır olduğumuzu unutmamanızı temenni ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum” Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının verilmesiyle devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi