Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon otelleri güvenli turizm sertifikası aldı

ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan,

ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, yeni normalleşme sürecinde Afyonkarahisar’daki tüm otellerin “Güvenli Turizm Sertifikası” aldığını söyledi

 

Afyonkarahisar Zafer Turistik Otelciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı ve İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, turizm sektörünün omurgası otellerin yeni normaldeki durumunu değerlendirdi.
“15 MART 2020’DE
MİSAFİRLER AFYON’U TERK ETTİ”
Ali Gümüşhan, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesi akabinde 15 Mart 2020 tarihinde de otellerin termal ve spa bölümlerinin kullanılmayacağının Afyonkarahisar Valiliğince bildirildiğini kaydetti. Afyonkarahisar’a gelen misafirlerin termal otellere başlıca gelme nedenlerinin termal ve spa olduğunu belirten Gümüşhan, “Pandemi tedbirleri doğrultusunda otellerde termal ve spa bölümlerinin kullanılamaması nedeniyle 15 Mart 2020 tarihi itibariyle tüm misafirlerimiz Afyonkarahisar’ı terk etti. Bu dönemden sonra vaka ve ölüm sayıları artmaya başladı. Belli süre seyahat kısıtlamaları getirildi. Seyahatte kısıtlanınca 19 Haziran 2020 tarihine kadar otellerde bir normalleşme sürecine girilemedi. Ne zaman ki Sayın Cumhurbaşkanımız normalleşme sürecinin başladığını açıkladı. Önce restaurantlar ve lokantalar açılmaya başlanıldı.” dedi.
“BELİRLİ DOLULUK ORANI YAKALANDI”
Yeni normalleşme sürecinde otellerin hizmet açılmasında “Güvenli Turizm Sertifikası” alınması gerektiğini söyleyen Gümüşhan, “50 oda ve bu sayı üzerinde odası olan otellerin Güvenli Turizm Sertifikası almadan otelleri açamaz denildi. Eğer belgeyi almadan oteli açanların bir hafta 10 günlük sürede bu belgeyi alma şartı koşuldu. Afyonkarahisar’da ki tüm otellerimiz bu belgeler için başvurularını yaptılar. Şu anda otellerin tamamı bu belgeleri aldılar. Şimdilik Korel Otel, Budan Otel ve Çakmak Otel açılmadı. Bu üç otel hariç ilimizde ki diğer oteller açıktır. Bu üç otelimiz de uygun gördükleri zamanda hizmete başlayacaktır. Biz İkbal Termal Otel olarak otelimizi 4 Ağustos 2020 tarihinde hizmete açtık. Çünkü geride bıraktığımız Temmuz ayında çok talep olmadı. Ama şu anda Afyonkarahisar’da ki açık otellerde belli bir doluluk oranı vardır. Bunun nedeni de gurbetçilerimiz gelmeye başladılar. Ama tabii ki herkes otelini yüzde yüz dolduramıyor. Pandemi sürecinde Güvenli Turizm Sertifikası doğrultusunda otelin bazı alanlarında fiziki mesafe olması nedenlidir. Bu yüzden doluluk oranlarını yüzde 50 düşürdüler.” diye konuştu.
“OLASI BİR İKİNCİ DALGA
OLUMSUZ ETKİLER”
Pandemi de ikinci dalganın başlaması, vaka sayısının artması senaryoları doğrultusunda ilerleyen günlere yönelik görüşlerini açıklayan Gümüşhan şöyle konuştu:
“Bilindiği üzere turizm sektörü bu olumsuzluklardan ilk etkilenen sektör olurken en sonda düzelen sektör oluyor. Bakıldığında halen daha Türkiye’de ve bizim bölgemizde ki otellerde tam bir düzelme olmadığı görülmektedir. Turizm sektörü dışında ki tüm sektörlerde bir düzelme ve normalleşme olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da söyledi. Eğer ki virüste ikinci dalga meydana gelir vaka sayıları artarsa biz turizm sektörü oteller olarak yine olumsuz etkileneceğiz. Zaten şu anda misafirlerimiz eskisi gibi özgürce istedikleri yere dokunamadıklarından rahat edemiyorlar. Örneğin açık büfe kahvaltı veriyoruz. Ama misafirlerimiz istediklerini kendileri almıyor. Açık büfe de servis yapan çalışanlarımız yardımcı oluyor. Pandemi tedbirlerine hat safhada özen gösteriyoruz. Etmek durumundayız aksi halde sonuçları malumdur. Afyonkarahisar’da tüm oteller bu tedbirleri almak durumundaydı ve aldı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

 

Afyonkarahisar’da korona sürecinde yapılacak haberlere dikkat edilmeli

 

Medyanın toplumun haber alma ihtiyacının karşılanması noktasında büyük önem taşıdığını belirten Ali Gümüşhan, Afyonkarahisar’la ilgili olumsuz ön kabuller oluşturabilecek haber ve yayınlar konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı

 

Gümüşhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisarla ilgili olumsuz yapılan haberleri turizm sektörünü, bizleri daha da doğrusu şehrimizi etkilemektedir. Örneğin Ampute Milli Takımının Afyonkarahisar programının koronavirüs nedenli iptal edildiği yönünde bir yayın vardı. Bu husus yerelde olsa internet üzerinden uluslar arası platformda haber okunulduğunda direk bizi arıyorlar. Afyonkarahisar’da vaka sayısı artmış şu olmuş bu olmuş şeklinde kafa karışıklıkları farklı algılar ortaya çıkıyor. Hâlbuki Ampute Milli Takımının Afyonkarahisar programının asıl iptal nedeni takım oyuncularında koronavirüs tespit edilmesidir. Bu nedenle şehrimize gelemediler. Afyonkarahisar’da koronavirüs sürecinde yapılan haberlere dikkat edilirse mutlu olacağız. Sizinle yaptığımız görüşme nedenli özel ricamdır. Hassas sürece karşı daha hassas davranılmalı dişe düşünüyorum.”