Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon PMYO 155 mezun verdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon PMYO 155 mezun verdi

PMYO 8. dönem mezuniyet ve yemin töreni dün gerçekleştirildi. Türk Polis teşkilatı saflarına katılan 155 genç polis yemin ederek meslek hayatına adım atmanın heyecanını yaşadı

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) 8. dönem mezuniyet ve yemin töreninin açılış konuşmasını Okul Müdürü Hasan Şahin yaptı. Günümüzde insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlük kavramları yükselen değerler olduğunu söyleyen Şahin, polisin insan haklarının koruyucusu ve hukukun uygulayıcısı olarak ön plana çıktğına değindi.
KİŞİSEL GELİŞİMDE ÖNEMSENDİ
Teknoloji ve iletişimin hızla gelişmesi ve küreselleşme ile beraber emniyet teşkilatı personelinin de gerek teknik gerekse kişisel gelişimini en üst düzeyde tamamlayarak her geçen gün değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak zorunda olduğuna temas eden PMYO Müdürü Hasan Şahin; “Bu nedenle emniyet teşkilatı personeli olarak bizler bilim ve teknolojiyi kendisine rehber edinerek; insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi esasları çerçevesinde iç güvenliği sağlayarak her geçen gün gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Bu bağlamda; geleceğin polisleri olarak yetiştirdiğimiz bu gençlerin, sadece polisiye uygulamalar ve kanun bilgileriyle donanmalarıyla yetinmeyip; iletişim, teknoloji, kişisel gelişim gibi çağdaş polisliğin gerekleri olan birçok konuda bilgili ve eğitimli olmalarını sağlamaya çalıştık.” dedi.
EĞİTİM ŞARTLARI İYİLEŞECEK
Okul Müdürü Hasan Şahin, PMYO’da polis memuru adayı öğrencilere eğitim verirken göz önüne alınan misyon hakkıda bilgi verdi. Şahin; “Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında, bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasına, toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayan bir ortamın oluşmasına ve korunmasına katkı sağlamak misyonumuzdur. Vizyonumuz ise; düzen, barış, huzur ve güvenliği bozmak isteyenleri caydıran, bozanları gerekli tüm delillerle hızla yakalayan, kamu güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayan, mutlu personeli ve insan merkezli kaliteli hizmetleriyle güven veren örnek polis memurlarını yetiştirebilmektir. Bu amaçla, burada fiziken yetersiz olan okulumuzda zor şartlar altında vermiş olduğumuz bu eğitim gelecek dönemler için yapılmakta olan yeni binamızda daha iyi şartlar altında devam edecektir.” diye konuştu.
AİLELERİN MUTLULUĞU PAYLAŞILDI
Hasan Şahin, yapımı hızla devam eden 500 öğrenci kapasiteli yeni PMYO’nun, uygulamalı silah dersliği, polis merkezi, spor ve konferans salonları, atış poligonu, istirahat salonları, 6’şar kişilik yatakhaneleri, standart ölçülerde futbol sahası, kütüphane, internet cafe ve bunun gibi birçok yeniliği içerisinde barındıracağını söyledi. Şahin, tesisin hizmete açıldıktan sonra eğitim ve öğretimde her geçen gün iyileştirilmeye devam eden polis eğitiminin uygulama ve pratikte de son derece verimli hale gelmesine önemli katkıda bulunacağına işaret etti.
Mezun olan öğrencilerin ailelerine seslenen Hasan Şahin; “İki yıl önce devletin şefkatli ellerine bıraktığınız gözbebeği evlatlarınız bugün; ülkemizin asayişini sağlamakla ve halkına hizmet etmekle görevli birer polis memuru olarak yetişip, göreve hazır olduklarını, başarıyla mezun olarak ispat ettiler. Onları sizler yetiştirdiniz, bizler eğittik. Bu mutlu gününüzde evlatlarınızla ne kadar öğünseniz azdır, sizlerin mutluluğuna ortak oluyoruz. Ne mutlu sizlere ki, evlatlarınızı böyle hayırlı ve faydalı bir şekilde yetiştirip, vatanımızın ve milletimizin hizmetine verdiniz.” şeklinde konuştu.
HALKA HİZMET HAK’KA HİZMETTİR
Çalışma arkadaşları ve öğretim görevlilerinede hitap eden PMYO Müdürü Hasan Şahin şunları söyledi: “Mezun olan öğrencilerimize verdiğiniz eğitimle onların mesleki her türlü zorlukları göğüslemelerinde, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında ve mesleğe hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacak ve gençlerimizce de her zaman hatırlanacaktır. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen her rütbedeki çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum.” Konuşmasının son bölümünde mezun olan genç polis memurlarına tavsiyelerde bulunan Şahin şöyle konuştu: “Temel eğitim ve öğreniminizi tamamladığınız bu seçkin eğitim yuvasından yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, insan haklarına saygılı genç polis memurları olarak aramıza katılıyorsunuz. ‘Nerede karşılıklı sevgi saygı varsa, orada itimat ve itaat vardır, itimat ve itaatin olduğu yerde, disiplin vardır. Disiplinin olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde başarı vardır.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği bu ideal doğrultusunda; Silah arkadaşlarınızı sevin, amirierinize itaat edin, kişisel gelişim ve eğitimin devamlı ve sürekli bir gayret gerektirdiğini unutmadan; Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı kalarak, dil, din, cinsiyet, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve benzeri hiçbir şekilde ayrım yapmadan, görev yapacağınıza hiçbir şüphem yoktur. Görevinizi yaparken vatandaşımızın güvenini kazanmayı, ne pahasına olursa olsun hak ve adaletten ayrılmamayı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü ve vatandaşımıza hizmette kusur etmemeyi ve halka hizmet Hak’ka hizmet düşüncesini kendinize şiar edinin.”
GENÇLER EMEK
SAHİPLERİNE MİNNETTAR
Mezunlar adına dönem birincisi Mehmet Uyanık konuştu. İki yıllık eğitim sürecini tamamladıklarını belirten dönem birincisi Uyanık, kendilerini yetiştiren ailelerine şükranlarını sunduklarını dile getirdi. Mezuniyetle bir nebzede olsa evlatlık görevlerini yerine getirebildiklerini belirten Uyanık; “Genç polis memurları olarak çağın gereklerine ayak uyduracak üstün görev anlayışını sürdürecek, aziz milletimizin huzurunu, güvenliğini ve düzenini koruyacak insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde vatandaş memnuniyetinide göz önünde bulundurarak görevimizi ifa etmeye çalışacağız. Başta okul müdürümüz olmak üzere bizlere emeği geçen amir, memur ve tüm okul personeline şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
UYANIK, YAŞ KÜTÜĞÜNE
PLAKET ÇAKTI
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisini temsilen Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik’in mesajını ileteceğini ifade etti. Törene katılamayan davetlilerin mesajları okundu. Mezuniyet töreni dönem birincisi Polis Memuru Mehmet Uyanık’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından 2011-2012 eğitim öğretim döneminin birincisi Mehmet Uyanık, ikincisi Mert Dursun, üçüncüsü Ethem Baylar’a ödülleri verildi. Genç polisler yemin ettikten sonra tören geçişinin ardından program sona erdi. Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsacısı Nihat Erol, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, bürokratlar, daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri katıldılar. (Kocatepe)