Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, sanatıyla da tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyon, sanatıyla da tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi
Afyon, sanatıyla da tanıtıldı

Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nde “Afyon sucuk şehridir, Afyon lokum şehridir” algısının üzerine “Afyon sanat şehridir” algısı da konuldu. Afyonkarahisarlı sanatçılar, stantlar açarak ürünlerini sergilediler, vatandaşlarla sanat üzerine sohbet ettiler.
“BU SANAT AFYON’DA
VAR MI? VAR”
Bolvadinli Hüseyin Yeni, evinde ürettiği vitray eserleriyle Afyonkarahisar’ı temsil etti. Hüseyin Yeni, “Alkoloid Fabrikası’ndan emekliyim.Vitray cam sanatlarına hobi olarak başladım. Bu uğraşımı bu noktalara kadar getirdik. 12 yıldır bu işle uğraşıyorum. İlk kez bir sergiye katıldım. Aldığımız tepkiler, ruhumuzu okşadı. Satın almak için soranlar çıktı. Birçok kişiye adreslerimizi verdik. Hem şahsi olarak ufkumu açtı, hem de insanlar merak etti. Bolvadin’de evimdeki bir odayı atölyeye çevirdim, orada çalışıyorum. Burada benim için önemli olan şuydu: Afyonkarahisar’da vitray sanatı ile uğraşan kişiler var mıydı, bu sanat var mıydı diye soranlara ‘Var’ diye cevap verdim. Bir eser 20 gün civarında çıkıyor” dedi.
YURTDIŞINDA TÜRKİYE’Yİ
TEMSİL EDİYOR
Aslen Dinarlı olan, ancak İstanbul’da yaşayan ebru sanatçısı Ayşegül Demirkoç da stantta çocuklarla birlikte ebru yaptı. Demirkoç, “Afyonkarahisar Dinar, Uluköylüyüz. Eğitim hayatımız İstanbul’da geçti ama her sene Afyonkarahisar’a gidiyorum. Kültür Bakanlığı sanatçıyım, yaklaşık 13 senedir ebru sanatıyla uğraşıyorum. Tanıtım Günlerimiz olduğu için burada bulunuyorum. Yurtdışında da Türkiye’yi temsil ediyorum. Bu süreçte bir festivale davetliydim, ancak Afyonkarahisarlı olduğum için Tanıtım Günleri’ne gelmeyi tercih ettim. Afyonkarahisar lokum, sucuk gibi ürünlerin yanı sıra sanatta da önemli bir değer. Bunu da göstermek istedik” ifadelerini kullandı.