Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon şehitler için yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Afyon şehitler için yürüdü – Kocatepe Gazetesi
Afyon şehitler için yürüdü

Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında çok sayıda şehit olduğuna ilişkin
Afyonkarahisar’da hem CHP’liler hem de Ülkü Ocakları üyeleri protesto yürüyüşü yaptı

Şehit haberleri üzerine CHP İl binası önünde toplanan CHP’liler, saat 00.00’da yürüyüşe geçti. Yeşilyol ve Ordu Bulvarı caddelerinde slogan atarak yürüyen CHP’li grup, yürüyüşünü Anıtpark’ta sonlandırdı. Terör eylemleri, PKK’ya lanet yağdıran CHP’li grup, 400 vekil açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde de slogan attı. CHP’nin protestosu 10’uncu Yıl Marşı ile son buldu.
CHP’nin protesto yaptığı sırada PTT önünde toplanan ülkücü gençler de kısa süre içinde yürüyüşe geçti. “Afyon uyuma şehidine sahip çık” sloganı atan ülkücü gençler PKK ve bölücübaşı Abdullah Öcalan aleyhinde de slogan attı. Milli Birlik, Ordu Bulvarı, 2’inci Dumlupınar ve Yeşilyol caddeleri boyunca yürüyen ülkücü grup, bu sırada kafelerde oturanları da alkışlarla protesto etti.
Yaklaşık 20 araçlık konvoyun da eşlik ettiği ülkücü gruba Yeşilyol Caddesi’nde Afyonkarahisar’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Afyonkarahisar Askerlik Şubesi Bölge Başkanlığı önünde son bulan yürüyüşte, Nöbetçi Başçavuş’a Türk Bayrağı hediye eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yeniden göreve hazır olduklarını söyledi. Ülkücü gençler ise, askere alınmak istediklerini bildirdi.
TSK’nın gerekeni yapacağını belirten nöbetçi başçavuş ise, protestocu gruba itidal çağrısında bulundu. Askere alınmanın şartlarının belli olduğunu ifade eden Başçavuş, acının büyük olduğunu kaydetti. İstiklal Marşı okuyan protestocular askerlik şubesi önünden ayrılırken, ülkücü grup bir süre daha protesto yürüyüşünü sürdürdü. Ülkü Ocakları önünde son bulan yürüyüş şehitlere dua edilmesinin ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)