Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Şoförler Odası Türkiye’de ses getirecek”

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler
“Afyon Şoförler Odası Türkiye’de ses getirecek”

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olan İbrahim Karataş ve ekibi dün sabah Atlıspor Kulübünde basın toplantısı düzenledi.
İLK TOPLANTI KAMYONCULARA
14 Ocak 2018 tarihinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimlerinin yapılacağını belirten İbrahim Karataş, mesleği gereğince Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak göreve talip olduğunu söyledi. Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın karma yapıda bir oda olduğunu belirten Karataş, “Bizim odamız karma bir oda. Kendi içerisinde yaklaşık 8 meslek kuruluşu var. Öncelikle en ağır yükü taşıyan ve en sorumlu olan kamyoncular adına ilk basın toplantımızı düzenledik” dedi.
ODA KAMYONCU VE NAKLİYECİYİ DE KORUR
Kamyonculuğun Türkiye de bir sorun olmasına karşı Afyonkarahisar’da daha büyük bir sorun olduğuna değinen Karataş, “Afyon’da kamyoncular Türkiye geneline göre daha çok sıkıntılı. Çünkü diğer illerde kamyon garajını nakliyeyi kooperatifler yönetiyor. Kooperatiflerin olmadığı yerlere odalar müdahildir. Zaten odaların kuruluş amacı esnafın hak ve hukukunu korumaktır. Bu noktada resmi müessesedir. Kooperatiflerin olmadığı yerde kamyoncu ve nakliyeci esnafını odalar temsil eder. Nakliyeciler tüm sıkıntılarını odalarla paylaşırlar” diye konuştu.
ESNAFIN HAKKI ARANMALI
“Maalesef bizim Afyonumuz da kamyon garajı tekelleşmiş esnafımız kendi halinde piyasayı belirliyor” diyen Karataş, “İşveren fabrikalar tamamen kendi inisiyatifinde çalışıyor. Örneğin İstanbul Anadolu yakasında yakıt KDV dâhil 600 TL yakıyorsa fabrikacı 800 TL veriyor. O kamyona şoförüyle beraber 200 TL daha artı yazıyor. Zaten KDV devlete aittir. Esnafımız maliyetlerin artışı ile zaten çok zor durumda. Yani burada ki sıkıntı esnafımızın hakkının aranmasıdır” şeklinde konuştu.
“ESNAFIMIZ KENDİ MALINI EDİNMELİ”
Göreve seçilmesi halinde önceliklerinin Afyonkarahisar Kamyon Garajında Şoförler Odası Şubesi açıp nakliyecilerle, komisyoncularla birlik içinde çalışmak olarak açıklayan Karataş şöyle konuştu: “Kamyoncu esnafımızın nakliyemizin nakliye bedellerini iyi durumda tutarak kurtarabilir dereceye getirmektir. Oda hizmetlerine gelince, Allah’a çok şükür odamız güçlü bir oda. Neredeyse Türkiye’de çoğu ilçe belediyeleri kadar bütçesi olan bir odamız var. Hasta nakil aracıdır, cenaze aracıdır, kurtarıcıdır odamız gücüne göre çok rahat ulaşılabilecek kaynaklar. Artık kamyon garajının nakliyeci esnafımıza ve Şoförler Odasına kendi tüzel kişiliğinde bir kooperatif olarak yeninde kurulması var olan eksiklerdendir. Bununla esnafımızın birlik beraberliğini sağlayıp mal edinerek işlerine sahip çıkmasını amaçlıyoruz”
Milli Emlak Müdürlüğü veya Belediye’ye ait olan arazilerden aracı olarak kamyonculara yer kazandırma düşüncesini açıklayan Karataş şunları söyledi: “Afyonkarahisar Şoförler Odasına kayıtlı yaklaşık 500 esnaf var. 500 tane de olmayan esnaf vardır. Yani kayıt dışı esnaflar. Bin esnafımız şu an can çekişiyor. Hiç kimse müdahil olmuyor. Allah izin verirse biz bunu Afyon’da aşacağız. Biz Şoförler Odası olarak tekliflerimizi üst kurula götürmek ve federasyonla uğraşmadan direk TBMM’ye götüreceğiz. Afyon milletvekillerine yasa teklifi verdirerek konunun düzeltilmesi için mücadele edeceğiz. Bir yatırımcı geldiğinde Afyon’un büyükleri pervane olur. Burada bin esnaf can çekişiyor kimsenin haberi yok. İnşallah önümüzde ki dönemde 15 Ocak 2018’den itibaren kamyoncu esnafı temsilcisini seçecek. İnşallah çaba ve faaliyetlerimiz doğrultusunda sesimiz tüm Türkiye de etkili olacak. Karayolları Kanununa göre Afyon hep pilot bölgedir. Şoförler Odası 15 Ocak 2018 tarihinden sonra Türkiye de pilot bölge olacak.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi