Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Ticaret Odası Başkanı Kimdir?

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser kimdir?

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi

afyon ticaret odası başkanı kimdir?

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’dir. 1967 yılında Afyonkarahisar’da doğan Hüsnü Serteser, İlkokul ve orta öğreniminden sonra Afyon Lisesi’nden 1984 yılında mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü 1989 yılında bitiren Hüsnü Serteser, askerliğini tamamladıktan sonra kendi şirketlerinde göreve başladı. Serteser, kendi inşaat firmasındaki görevinin yanı sıra çeşitli sektörlerdeki faaliyetlerini de sürdürüyor.

1991 yılında Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (AFSİAD) kuranve 4 yıl Kurucu Başkan olarak görev yapan Hüsnü Serteser, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı sırasında, 2006 yılında Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’na bağlı (TÜRKONFED) Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Bu görevini 2 yıl devam ettiren Hüsnü Serteser, AFSİAD’da 2006-2009 yılları arasında 3’üncü dönem Başkanlık görevini sürdürürken 2009 yılının Şubat ayında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

2009-2013 yıllarında TOBB Ekonomi Politikası Komisyon Başkanlığı, KOBİ A.Ş. Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Hüsnü Serteser, 2013 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ikinci kez seçildi. Serteser, 2013-2018 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü.

Hüsnü Serteser ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, 5 Nisan 2018 tarihi itibari ile üst üste 3’üncü kez seçildi. TOBB’un 2018 yılında 74’üncü Genel Kurulu’nda TOBB Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Üyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi, KOSGEB Genel Kurulu Üyesi olan Hüsnü Serteser, 2021 yılından itibaren Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürürken, 2022’nin Ekim ayında gerçekleştirilen Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Organ ve Kurulları Seçimi’nde ise üst üste 4’üncü kez ATSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi ve ATSO tarihine geçti.

TOBB’un 2023 yılındaki Genel Kurulu’nda ise KOSGEB Genel Kurul Üyeliği devam eden Hüsnü Serteser TOBB Genel İdare Kurulu’na seçildi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) Genel Kurulu’nda OSBÜK Yüksek Koordinasyon Üyeliği’ne; TOBB’un önemli iştirakleri arasında yer alan Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin Genel Kurulu’nda ise GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Hüsnü Serteser, 2013 yılında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Hüsnü Serteser, bu göreve 2018 yılında tekrar seçildi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdüren Serteser, 2015’te Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Hüsnü Serteser 2018 yılında bu göreve ikinci kez, 2022’de ise üçüncü kez seçildi.

Afyonkarahisar’da Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Dayanışma Derneği’nin birleşmesine öncülük eden Serteser, bu çerçevede yeniden kurulan Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nin de Yönetim Kurulu üyesidir. Serteser, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti