Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Tıp’tan 207 genç doktor

Afyon Tıp’tan 207 genç doktor

AFSÜ Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayan 207 genç dün düzenlenen mezuniyet töreni ile doktorluğa ilk adımlarını attı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi’nin 2021-2022 Akademik Yılı Yemin ve Mezuniyet Töreni Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer kampusü AKM Salonu’nda dün gerçekleştirildi.
“ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYLA HEDEFE ULAŞILDI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra halk dansları topluluğu tarafından gösteri sunuldu. Öğrenci temsilcisi vedönem birincisinin konuşmalarının ardından AFSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit yaptı. AFSÜ’nen 18’inci mezuniyet döneminde 207 doktoru tıp camiasına kazandırdığını belirten Becit, öğrencileri ve ailelerini kutladı. Daha sonra AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş katılımcılara hitap etti. Sözlerine yakın geçmişte yaşanan küresel salgını hatırlatarak başlayan Okumuş, “Bilindiği üzere pandemitüm insanlığı etkisi altına aldı ve normallerimizi değiştirdi. Bizler hekimler ve sağlık çalışanları olarak ön saflarda yerimizi aldık. Sağlık kahramanlarımıza gösterdikleri bu büyük özveri ve başarı için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu mücadelede hayatını kaybeden çok kıymetli hocalarımız, sağlık çalışanlarımız da oldu; onlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
“GENÇLER 6 YILLIK
ZORLU EĞİTİMİ TAMAMLADI”
Genç doktorların ailelerine hitap eden Okumuş, “Evlatlarınız 6 yıl süresince bizim öğrencilerimiz olarak tıp eğitimi aldılar ve artık sağlık hizmeti sunabilecek donanıma sahip, karar verici, takım lideri, yönetici olma özellikleriyle donanmış pırıl pırıl hekimlerdir.Bu pırıl pırıl gençleri AFSÜ’ye emanet ettiğiniz ve onları eğitim hayatları boyunca desteklediğiniz için sizlere tüm öğretim üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“EDECEĞİNİZ YEMİNİ
ASLA UNUTMAYIN”
Eğitimlerini mezuniyetle taçlandıran genç hekim adaylarına kısa bir süre sonra meslektaşım deme onuruna ulaşacağını belirten Okumuş, “Bugünden itibaren toplum sağlığına hizmet edecek nitelikli hekimler olarak çalışma hayatına atılacaksınız. Çalışma hayatınızda, Yarın öbür gün nerede çalışırsanız çalışın, edeceğiniz yemini asla unutmamalısınız.Diplomanızın size kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmadan mesleki birikiminizi insanlığa hizmete adayınız. İyi insan olmak iyi hekim olmanın temel koşuludur.Kendinizi sürekli yenilemelisiniz.” şeklinde konuştu.
“SİZLERE İNSANİ DURUŞ
YARDIMCI OLACAK”
Doktorların sağlıklı bir toplum oluşturma görevinde dayanışma içerisinde olmaları gerektiğini dile getiren Okumuş, “Sizler, toplumu tanıyan, toplumun sorunlarına duyarlılık, akıl ve bilimsellikle yaklaşan hekimler olarak güzel ülkemizde sağlıklı bir toplum oluşturma görevlerinizde dayanışma halinde olmalısınız. Ayrıca başınız sıkıştığında bizim her zaman yanınızda olduğumuzu da unutmayınız.Hekimliğin kendine has yoğunluğu nedeniyle zaman zaman yorgunluk ve bıkkınlık duygusuna kapılabilirsiniz. Fakat sizin moral ve motivasyonunuzun yüksek olması doğrudan insan sağlığını etkilemektedir. Bu zor zamanlarda AFSÜ’de öğrendikleriniz, hocalarınızın rehberliği, mesleğinizin etik değerleri ve sahip olduğunuz insani duruş sizlere yardımcı olacaktır. AFSÜ’nün kapısı da sizlere her daim açık olacaktır.” ifadelerine yer verdi.
“BAZI ŞEYLERİ ASLA UNUTMAYIN”
Doktor adaylarının kendilerine ve mesleklerine saygılarını unutmamalarını öğütleyen Okumuş şunları kaydetti: “Kendinize ve mesleğinize saygınızı, okulunuza, ailenize ve devletinize karşı olan sorumluluklarınızı unutmayınız. Bunun yanında, mesleğimizin gerektirdiği en son bilimsel veriler paralelinde hastalarımıza en uygun ve doğru tedaviyi uygulayın. Her ne olursa olsun hastalarınıza karşı en uçlarda olmamamak kaydıyla sevgi ve saygı çerçevesinde, etik kuralları ihlal etmeden en uygun yaklaşımı sergileyin. Unutmayın ki bizim temel görevimiz onların sağlığına, sıhhatlerine kavuşmalarını sağlamak, hastalıklara karşı da koruyucu hekimlik uygulamalarını yapmaktır.Buna karşın, gecesini gündüzüne katarak, evinden, eşinden, ailesinden, özgürlüğünden, rahatlığından, bayramından, tatilinden fedakarlık yaparak, uzun bir eğitim sürecinin sonunda gece gündüz demeden insanlara şifa dağıtan sağlık çalışanlarına, hemşirelerimize hekimlerimize devletimizin her türlü düzenlemelerine karşın halen şiddet uygulamaya devam edenlere de bir çift sözüm olacak.”
“ZORLU MESLEK GRUBU MENSUPLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ”
“Biz sağlık çalışanları öncelikle insanız. Herkes gibi etten ve kemikten oluşan canlılarız. Bizim de ruhumuz, bizim de duygularımız, bizim de ihtiyaçlarımız var.” diyen Okumuş şöyle konuştu: “Bizim de dinlenmeye, bizim de eğlenmeye hakkımız var. Biz de seviniriz, biz de öfkelenir, biz de ağlar, biz de güleriz. Ancak hiçbir meslek grubunda hekimler kadar, eğitimi uzun, mesaisi sınırsız olan başka bir meslek grubu yoktur. Öncelikle bunu unutmayın. Bizlerin ve bugün mezun olan arkadaşlarımızın hangi şartlarda çalıştığını ve çalışacağını unutmayın ve lütfen ülkemizin en önemli en değerli meslek grubundaki bu insanlarımıza hakettiği saygıyı gösterin. Sorununuz, şikayetiniz varsa, endişeleriniz varsa bunu şiddet yoluyla değil her insanın en doğal hakkı olan hukuk yoluyla çözmeye çalışın.65 model, çalışmayan, yürümeyen bir cadillac hurda arabayı alırsınız, motorunu, tekerlerini, vites kutusunu değiştirir, boyasını, cilasını yapar ve onu tekrar kullanılır hale getirebilirsiniz. Ama unutmayın ki insanlar birer makine, hekimler de tamirci veya servis teknikeri değildir.”
“LÜTFEN ŞİFA SUNAN ELLERE BİRAZCIK VEFA GÖSTERİN”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş sözlerine şöyle devam etti: “Can verip, can almayız. Bu sadece Yüce Allah’a mahsustur. Bizler, bilimin bize sunduğu imkanlar çerçevesinde elimizden geleni yapıp, gerisini yüce yaradana bırakırız. Elimizden gelen herşeyi yapmamıza rağmen, bazen hastamızı kaybedebilir veya sağlığına tam kavuşturamayabiliriz. Ama bilin ki, sağlığına kavuşturamadığı hastası için burada üzülmeyecek hiçbir hekim arkadaşımız yoktur. Kaybettiği hastası için yıkılmayacak burada hiçbir meslektaşımız yoktur. Bir yakınımızı, bir tanıdığımızı kaybettiğimizde yüreğimizden bir parça kopar gider. Bilin ki her bir meslektaşımızın yüreğinden bir değil, binlerce parça kopmuştur ve kopmaya devam edecektir.Ve yine unutmayın ki çok uzağa gitmeden, çok yakın bir geçmişte, pandemi döneminde siz evlerinizde kendinizi izole etmişken, evini, ailesini, çocuğunu, hasta babasını, yaşlı annesini geride bırakıp, kendi hayatını tehlikeye atarak, maskelerin arkasında, terden sırılsıklam olmuş halde mesaisi boyunca tulumların içerisinde insanlarımıza hizmet sunanlar sağlıkçılardır, hekimlerdir. Lütfen şifa sunan ellere birazcık vefa.”
“BU MEMLEKETİN EVLADIYIZ DEVLETİMİZE VEFAYI UNUTMAYIZ”
Twitterdankonsültasyon yapıp, Google haritalardan hastane bulup, Facebook Metaversten de ameliyat olacağınızı sananların aldandıklarını vurgulayan Okumuş, “Unutmayın ki, şiddet uygulamış olsanız dahi, sizlere sağlık hizmeti sunacak olanlar sadece ve sadece yine sağlık çalışanlarıdır, bu hekim arkadaşlarımdır. Çünkü her bir hekim arkadaşım bir kere yemin eder, bin kere de sözünün arkasında durur. Bizler bu memleketin evladıyız, bizi doğuran, büyüten, besleyen, okutan ailemize, bize imkanlar sunarak eğiten devletimize vefasını unutmayan, unutmayacak insanlarız.” dedi. Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptı. Mezuniyet töreni genç hekimlerin yemin etmesi, diplomalarını almaları ve kep atma ile tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi