Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon tur araçlarıyla tanıtılacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon tur araçlarıyla tanıtılacak

Kültür ve Turizm Çalıştayı değerlendirme toplantısı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner başkanlığında yapıldı. Vali Güner, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Özel İdare Müdürlüğü’nün ortaklaşa tur aracı alacağını ve kente gelen yerli yabancı tursitlerin bu araçlarla gezdirilerek şehrin tanıtımının yapılacağını ifade etti

Afyonkarahisar’da kültür ve turizm alanında gelişmeler kaydetmek, etkin ve verimli çalışmalar yapmak, kültürel yapılar ve eserler ile doğal güzellikleri ön plana çıkarmak için izlenecek yollar ile tarım ve ticaret sektörlerinin yanında hizmet sektörünün de kentte geliştirilmesi ve Afyonkarahisar’a katma değer sağlaması için Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Termal Termal Otellerin Yöneticileri, Turizm Acenteleri yetkilileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
“58 EYLEM PLANI VE PROJE BELİRLENDİ”
Vali Hakan Yusuf Güner toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Üniversitemizin ve Belediyemizin işbirliği ile Valilik birimlerince kültür turizm çalıştayı adı altında bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu Çalıştay sonucunda 5 ana başlık üzerinde 58 eylem planı ve proje belirledik. Bu projeler makro projelerdi. Belirlenen projeler bağlılığına göre Valilik birimleri, Belediye ve Üniversite olarak 3’lü taksimatla taksim edilmişti ve kimi ne yapacağı belirlenmişti. Bu bağlamda yaklaşık 2 hafta önce Üniversitemizde eylem planı ile ilgili olarak üniversitenin görev ve ödevleri hakkında bir toplantı yaptık. Eylem planı kapsamında Üniversitemize verilen görevlerin ne oranda uyguladığının, ne oranda uygulamadığının ve hangilerinin devam ettiğinin analizini yaptık. Bunun raporunun o günkü toplantıdan sonra hem Belediyemize, hem Üniversitemize, hem de başta Vakıflar Bölge Müdürlüğü olmak üzere valilik birimlerine gönderdim. Sanıyorum bunlar herkese ulaştı. Yani üniversitemiz orada neler yapmış, neleri yapmaya devam ediyor, nelere henüz başlayamamış ve neden başlayamamış bunlar belirlendi. Bunları rapor halinde gönderdik. Bunun da proje koordinasyon ofisimizde gerekli yazışmaları yapılmaktadır. Kararların yönetimi de belediyede oluşturulan ofis kanalıyla yürütülüyor. Yazışmaları da benim oluşturduğum birim vasıtasıyla yapıyoruz. Belediyedeki ofis, belediyemizin görev alanı içerisinde işlem yapılacağı için kuruldu. Kurum ve kuruluşlara emir verme yetkisi bizde olduğu için de valilik birimlerine ulaştırıyoruz” dedi.
“ALINAN KARARLAR KAĞIT
ÜZERİNDE KALMAYACAK”
Daha önceden alınan kararların kağıt üzerinde kaldığını ifade eden Vali Güner, “Toplantımızın en önemli boyutu şudur. Önceden bazı şeyler vali öncülüğünde belediye, üniversite, valilik birimleri ve diğer paydaşlarla alınan kararlar kağıt üzerinde kalırmış. Biz proaktif bir yönetim şekli benimsedik. Proaktif yönetim modeli bir şeylerin tartışıldığı, tartışılan şeylerin ortak akılla takip edildiği, ortak akılla belirlenen kararların uygulandığı ve sonuçlarının değerlendirildiği bir faaliyet demektir. Bu anlamda Belediye Başkanımız bize direk bağlı bir birim değil. Dolayısıyla belediyemiz bizlerle yaptığı çalışmaları paylaşacak. Bizlerin kurum ve kuruluşlarca alacağımız notlarımız, noksanlıklarımız yada belediyemizle daha fazla iş birliği yapmamız gereken hususlar varsa bunları alacağız ve uygulamaya dökeceğiz. Bugün ilk adım attık. Bugün ilk adım neydi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze bağlı olarak şehrimizin en merkezi yerinde tarihi bir binada Turizm Danışma bürosunu açtık. Bu önemli bir adımdır. Psikolojik olarakta olumlu bir etki oluşturuacak durumdur. 2’incisi broşürler, el ilanları hazırlanıyor, tur güzergahları ile tur noktalarını il merkezi için termal, tarih, zafer ana başlıklarında ziyaret güzergahları oluşturuyoruz. Aynı zamanda 4’üncü olarak ta ilçeleri kapsayacak gezi güzergahlarını oluşturuyoruz. Yani misafirlerimizi 1 ile 1,5 saatte nereleri gezdirebiliriz. 3 saatte nereleri gezdirebiliriz. Ben bir tane sokaklara girecek araç tahsis ettim. Aracın üzerinde Afyonkarahisar’ın bütün kültürel imgelerinden kareler olacak. Bu otelin müşteri sayısının yetersiz olması ya da mevcuttan çok fazla olması halinde 2’inci araç olarak destek hizmeti vereceğiz.” diye konuştu.
TUR ARACI ALINACAK
Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Özel İdare Müdürlüğü’nün ortaklaşa tur aracı alacağını dile getiren Vali Güner konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediyemiz araştırma yapıyor. Belediye ve özel idare ortaklaşa tur aracı alacağız. Tur aracı yazın mikrofonla anlatım yapılan üstü açık, kışında üstü kapatılıp yine camlı ve mikrofonla bir rehber öncülüğünde anlatılabilecek mahallelere ve ilçelere gidebilecek bir araç olacak. Startı böyle vereceğiz. Otellerle protokol imzalayacağız, oteller hem bu katalogları en merkezi yerde değil, müşteri otele girdiği zaman, otellerde anahtar verilirken, ilimizi simgeleyen anahtarlık, broşür ve dokümanlarla birlikte verecekler. Müşteri bu tür yayınları arayıp bulmayacak. Dolayısıyla biz çalışmaya gayret etmeye ve mücadeleye devam ediyoruz. İlk gün söyledim bizler yapamadıklarımızdan değil neyi yaptıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Dolayısıyla biz olmazların, hayırların adresi değil, olurların evetlerin adresi olacağız. Bunun için hep beraber çalışacağız. Burada Belediye, Üniversite ve Valiliğimiz hep birlikte çalışacağız. Tabii ki tüm bunları tek başımıza başaramayız. Tüm başarılar birlik ve beraberlik içerisinde elde edilir. Afyonkarahisar’a aynı zamanda yeni bir çalışma modeli kazandırmış oluyorum. Çünkü Afyonkarahisar’da maalesef bırakın bağlı olmayan kurumları, bize bağlı olan kurumların bile ayrı bir yönetim olduğunu Afyonkarahisar’a ayak basmadan araştırmalarım sonucu tespit ettim. Geldiğim günden bu yana müdürlerimize çalışma ve faaliyetleri en iyi şekilde yapılması için gerekli koordinasyonu sağlayarak, bu uğurda uygun ve uyumlu olunması için talimatlar verdim. Afyonkarahisar’da güzel bir ortam sağladığıma inanıyorum. Bu anlamda bu uyum içerisinde en iyi şekilde yer alan müdürlerimize teşekkür ediyor ve herkese başarılar diliyorum.”
ÖRTEN SUNUM YAPTI
Vali Hakan Yusuf Güner’in konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten Çalıştay’da belirlenen ve Afyonkarahisar Belediyesi’nce yerine getirilecek olan faaliyetler hakkında sunum yaptı. Sunum esnasında toplantıda hazır bulunan yetkililer tarafından bilgi alışverişinin yanı sıra önerilerde de bulunuldu.
Toplantının sonunda konuşan Vali Güner; “Bu çalışmalar basit işler değil. Belki de bu yapılanlardan kimsenin haberi yok. Bu anlamda Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Burada yapılan çalışmalar bir rapor haline getirilerek kurum ve kuruluşlara iletilecektir. Bundan sonraki toplantıyı da Valiliğimizde yapacağız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti