Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon Türkiye çapında ses getiremeye başladı”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, birlik ve beraberlik içerisinde son zamanlarda güzel projelere imza atıldığını belirterek, “Afyonkarahisar’ın sıçrama evresinin aynı şekilde devam edeceğini ümit ediyorum. Yapılan çalışmalar Türkiye çapında ses getirmeye başladı” dedi

 

İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu, kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2021 yılının 4. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in başkanlığında yapıldı.
Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek’in yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.
“2021 YATIRIM PROGRAMINDA 1008 PROJE BULUNUYOR”
Toplantıda konuşan ve 2021 yılı yatırım programında 1008 adet proje yer aldığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “3 ay önce bu rakam 876 idi. 3 ay sonra proje sayımız 1008’e çıktı. Dolayısıyla yatırımlarda artışımız söz konusu. Toplam proje bedeli 7.7 milyar TL. Önceki yıllardan kalan 2.2 milyar TL. 2021 yılında ödenecek tutar 1.3 milyar TL. Dönem sonu harcamamız 645 milyon TL Projelerimizin 2021 yılı nakdi gerçekleşme oranı yüzde 49. 2021 yılında yatırımda yer alan projelerin 287’si tamamlandı, 457’si devam ediyor. 232’si ihale aşamasında, 32 adet proje henüz başlamadı.” dedi.
“YATIRIMLARDA
EN FAZLA PAY DSİ’DE”
2021 yılından en fazla pay alan 3 kuruluşu da açıklayan Vali Çiçek, “165 milyon TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ilk sırada. 142 milyon TL ile İlbank 2. sırada, 93 milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3. sırada yer alıyor. Yatırımcı kuruluşların yoğun ve gayretli çalışmalarını önceki yıllarda olduğu gibi aynı şekilde devam ettireceğini, Afyonkarahisar’ın sıçrama evresinin aynı şekilde devam edeceğini ümit ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde son zamanlarda güzel projelere imza atmaya başladık. Yapılan çalışmalar Türkiye çapında ses getirmeye başladı. Bu konuda herkesin çok büyük bir gayreti ve emeği var. Bu sebeple hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sununlar yaptılar.
Talep ve isteklerin alınması ve görüş alış verişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti