Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon ve Eskişehir, Şenlik’e damga vurdu

Afyon ve Eskişehir, Şenlik’e damga vurdu
Afyon ve Eskişehir, Şenlik’e damga vurdu

Orman Genel Müdürlüğü tarafında Ankara Altınpark fuar alanında düzenlenen Ormancılık Şölenine Eskişehir ve Afyonkarahisar damgasını vurdu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle yapılan etkinliklere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ile birlikte stantları gezen Gül, emeği geçenleri kutladı.
27 Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan stantlar da yapılan ormancılık çalışmaları halka gösterildi, her ile özgü objeler ve ürünler sergilendi. Ayrıca şenliğe katılanlara yöresel yiyeceklerde ikram edildi.
Fotoğraflar sergilendi
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü de Afyonkarahisar ve Eskişehir illerinden götürülen objelerle standını süsledi. Ormancılık çalışmalarının anlatıldığı ve Yunus Emre’den, Battalgazi’ye, Karahisar kalesinden, Odunpazarı ve eski Afyon evlerine kadar Eskişehir’i ve Afyonkarahisarı tanıtan fotoğraflar sergilendi. Bunların yanı sıra, bor, manyezit, kalsedon ve lületaşı gibi madenler ile el dokuması eşyalar, geyik boynuzu, ipek böceği kozası, Sorkun çömleklerinden ve Afyonkarahisar mermerlerinden örnekler sunuldu.
Şölenin en ilginç objeleri ise Eskişehir’in havacılık ve demiryolu kenti olmasını vurgulayan maketler oldu. Tülomsaş’tan alınan lokomotif maketi ile Tusaş’tan götürülen savaş uçağı motoru maketi herkesin beğenisi topladı. Misafirler 2 metre boyundaki ve gerçeğiyle aynı özellikleri taşıyan F 100 Jet motorunu ilgi ile incelediler.
Afyon lokumu dağıtıldı
Misafirlere kol böreği, Afyonkarahisar lokumu, kaymağı ve haşhaşlı gözlemesi ikram edildi. Tokuşlarlı ahşap el oymacılığı ustası Ramazan Akyol’un yaptığı oyma kapı ve minber ise izleyenlerin beğenisini topladı. 2 gün süren ve orman yangın söndürme helikopterlerinin de gösteri yaptığı şenlik ilk kez gerçekleştiriliyor.