Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon ve Türkiye, maden açısından zengin

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon ve Türkiye, maden açısından zengin

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen Maden Hukuku Sempozyumu’nda
konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın maden bakımından zengin olduğunu söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği tarafından düzenlenen Maden Hukuku Sempozyumu, Anemon Otel’de başladı. Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Baro Başkanı Turgay Şahin ile çok sayıda akademisyen ve işadamının katıldığı Sempozyum’da konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar ve Türkiye’nin önemli maden kaynaklarına sahip olduğunu aktardı. Solak, “Ülkemizde madencilik alanında ilginin ve yatırımların arttığı bir vakıadır. Ancak son verilere göre 2 trilyon Amerikan Doları’nın üzerinde bir maden varlığına sahip olan ülkemizde madenciliğin geliştirilmesi için yasal, idari, teknolojik ve ekonomik düzenlemeler yapılması elzem görünmektedir. Madencilik sektörünün önünü açacak en önemli düzenleme alanı ise maden hukuku olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ülkemizin maden kaynakları, hemen hemen bir kıtanın kaynakları kadar çeşitli ve büyüktür” dedi.
İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Solak, Afyonkarahisar’ın da önemli madenlere sahip olduğunu aktararak “Afyon ili sahip olduğu jeolojik yapı gereği çeşitli maden yatakları oluşumu için uygun bir ortam sunmaktadır. Bu nedenle hem maden rezervleri, hem de maden çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir ilimizdir. Mevcut yer altı kaynaklarından özellikle mermer, çimento hammaddeleri ve jeotermal kaynaklar il ekonomisinde sürükleyici sektörlerin başındadır. Bu bağlamda maden hukukuna ilişkin bu sempozyumun Türkiye’de ilk kez Afyon’da düzenleniyor olması da ayrı bir anlam ihtiva etmektedir” diye konuştu.
MADENCİLİKTE YENİ EVRE
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu da madencilikte yeni bir anlayışın egemen olmaya başladığını söyledi. Uslu, “Maden hukuku denilince aklıma gelen iki husus var: Çevre ve iş güvenliği. 3-5 bin yıllık geleneksel madencilikten sonra çevreye duyarlılığın artması, iş güvenliğinin gündeme gelmesi ile madencilik yeni bir evreye geçmiş durumdadır. Bu yeni evrede maden hukukunun iş güvenliği ve çevreyi ön planda tutan bir yaklaşımın sergilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
MADEN HUKUKU
YENİ KAVRAM
Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin de ilk kez böyle bir sempozyumun düzenlendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Hukukun farklı boyutlarının oluşmaya başladığını kaydeden Şahin, “Hukuk, herkesin bilebildiği bir kavram olmaktan çıktı. Maden hukuku da yeni bir kavram” dedi. Konuşmaların ardından Sempozyum’a destek veren Dem-Mer Şirketi’ne plaket takdim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti