Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’a 10 bin adet çınar dikilecek

21 Mart Dünya Ormancılık,
Afyon'a 10 bin adet çınar dikilecek

21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günleri ile Nevruz Bayramı İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kutlandı. Ayrıca kutlama programında 2016 için Çınar Yılı ilan edilerek 5 bin Köye 5 bin Gelir Getirici Orman Projesi de başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan kutlama programında ki konuşmasında 21 Mart Dünya Ormancılık, 22 Mart Dünya Su ve 23 Mart Dünya Meteoroloji günlerinin ortak kutlaması vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, yine bugün, yeni gün anlamına gelen nevruz, Bahar Bayramı’nı da burada kutladıklarını söyledi.
“BU YIL 200 BİN
ÇINAR AĞACI DİKECEĞİZ”
Bu yılı Türkiye Çınar Yılı ilan ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Osman Gazi’nin özellikle çınar ağacıyla olan bu ilişkisi dolayısıyla Edirne’den başlayarak Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Afyonkarahisar olmak üzere 10’ar biner çınar dikilecek. Daha sonra İstanbul’a da 100 bin çınar ağacı dikilecek. Böylelikle bu yıl 200 bin çınar ağacını dikeceğiz.” diye konuştu.
Bilecik Söğüt’ten başlayarak Osmanlı’nın izlerini taşıyan bir Çınar Yolu yapmayı düşündüklerini ve bu yıl çalışmalara başlayacaklarını anlatan Prof. Dr. Eroğlu, 2008 ila 2012 yılları arasında yaptıkları ağaçlandırma planıyla 2 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.
Hükümetleri döneminde 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2023 yılına kadar, Allah nasip ederse, biz dünyadaki herkes için Türkiye’de bir fidan dikeceğiz. Yani 7 milyar fidanı toprakla buluşturacağız.” ifadelerini Kullandı.
“ORMAN VARLIĞINI
ARTIRAN NADİR
ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE”
Türkiye’nin orman varlığını hem alan hem de odun serveti olarak artıran nadir ülkelerden biri olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:
“Orman alanını son 12 yılda 1,5 milyon hektar yani 15 milyon dekar arttırdık. Artık ilk defa ormanların tapusu var. 2B problemini çözdük. Aynı zamanda odun servetinde 2003 yılında 1,2 milyar metreküp iken, şu anda 1,6 milyar metreküpe yükselen bir oran var.” (Kocatepe Haber Merkezi)