Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFYON’A 3’ÜNCÜ ÜNİVERSİTE!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim döneminde verdiği “sözler” gündem konusu şu günlerde…
Muhalefet haliyle “Zeybek’in projeleri ne zaman hayata geçecek?” diye Belediye yönetimi ve iktidarı sıkıştırıyor. Kamuoyunun genelinde ise itidalli bir bekleyiş hakim.
Bugün, gelişiminden bir kısım haberdar olduğumuz Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bir projesinden, bir seçim vaadinden bahsetmek istiyoruz sizlere: Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi.
Malum Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinden yeni bir üniversite ayrılacağını, Afyonkarahisar’ın 2’inci bir üniversiteye kavuşacağını duyduğumuzda da aynı heyecanı yaşamış, köşemize bunu yansıtmıştık. Şimdi “Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi” haberleriyle ile yine içimiz yine kıpır kıpır. Afyonkarahisar’ın büyük önceliklerinden birisi eğitim meselesi değil mi?

 

NEYMİŞ BU AFYONKARAHİSAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ?

 

Afyonkarahisar Bölgesinde her yıl 8-12 yaş arası özel yetenekli 200 çocuğun, uygun destek eğitimlerini alması sağlanarak, yenilikçilik ve girişimciliklerinin geliştirilmesinin yanı sıra, sanat ve spor faaliyetleri ile ruh ve beden gelişimlerine destek verilmesi; ücretsiz programlar vasıtasıyla da eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor bu proje ile. Bu çocuklara yönelik kendi potansiyelleri bağlamında mesleki rehberlik ve yönlendirme gerçekleştirilerek, potansiyellerinin geliştirilmesi ve topluma daha faydalı bireyler haline gelmeleri sağlanacak inşaAllah.
Toplumda “üstün yetenekli çocuklar” olarak bilinen evlatlarımız, kamu bürokrasisisin dilinde “Özel Yetenekli çocuklar” olarak adlandırılıyor. Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi kurulduğunda ilgi alanı bu “Özel Yetenekli Çocuklar” olacak. Özel yetenekli çocukların kabiliyetlerinin belirlenip, becerilerinin ve yeteneklerinin öne çıkarılması bazen sağlanamıyor. Çünkü bu çocukların davranışlarının anlaşılaması her zaman mümkün olamıyor. Ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu çocukların belirlenip, yeteneklerinin öne çıkarılması, ülkenin ihtiyacı bulunan alanlara yönlendirilmeleri geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor.
Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezlerinde 45 bin özel yetenekli çocuğa eğitim veriyor. Milli Eğitim politikası üzerine yapılan tüm incelemelerde özel yetenekli bireylere yönelik örgün ve yaygın eğitimdeki tek tip uygulamalar yerine bilgi ve deneyim paylaşımını esas alan, bireyin ilgi, yetenek ve potansiyeline göre farklılaştırılmış, bireyselleştirilmiş, zenginleştirilmiş, hızlandırılmış çoklu modeller öneriliyor.
İşte Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi de Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ortaklığıyla “sosyal sorumluluk projesi” olarak hayata geçirilecek. Başkan Mehmet Zeybek seçim öncesindeki projeleri arasında bu çalışmayı da açıklamış, Afyonkarahisar kamuoyuna bunun sözünü de vermişti.

 

BİZİM VEKİLLER
BU İŞİ HALLEDER

 

Bu çalışma ile ilgili proje özverili çalışmalarla hazırlandı. Zafer Kalkınma Ajansı’na sunuldu. 2 milyon 200 bin TL bedelli bu projenin parasının Zafer Kalkınma Ajansı’ndan sağlanması uygun görüldü. İlgili Bakanlık da Zafer Kalkınma Ajansı’nın bu kabulünü kabul etti.
Şimdi top Ankara’da. Her ilin kendine göre bu tür projeleri var ve Ankara’daki bürokratların masalarında bekliyor. Tüm milletvekilleri yarış halindeler kendi illerinin projeleri için.
Afyonkarahisar’ın geleceğine etki edecek, Başkan Zeybek’in seçim sözlerinden birisini yerine getirmesini sağlayacak ve 2 milyon 200 bin TL’lik yatırımın ilimize gelerek, Afyonkarahisar’da “yeni bir kurum”un oluşmasını sağlayacak bu proje için siyaseten “fikri takip” gerekiyor. İşin eğitim boyutu ve “söz” boyutu olsa da, yeni bir kurum Afyonkarahisar için yeni bütçeler, yeni kadrolar da demek aynı zamanda.
İş pişmiş… Proje yazılmış, gerekli onaylar alınmış, bütçe belirlenmiş. Sonuç, siyaseten arkadan iteklemeye kalmış.
İktidarıyla, muhalefetiyle tüm Milletvekillerimizi bu vesile ile bilgilendirmiş olalım. İnanıyoruz ki, diğer illerin vekillerini geride bırakacak, “fikri takip”i yerine getirecek, Afyonkarahisar Çocuk Üniversitesi’ni Ankara bürokrasisinin elinden koparıp Afyonkarahisar’a kazandıracaklardır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER