Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a ne yapsak gönül borcumuzu ödeyemeyiz”

AK Parti Genel Başkan

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Afyonkarahisar’a18 yılda tam 25 katrilyon liralık hizmet yapıldığını, şehrin okullarla, hastanelerle, konutlarla, bölünmüş yollarla, barajlarla ve göletlerle donatıldığını söyledi. Şahin, “Ancak ne yaparsak yapalım sizlere olan gönül borcumuzu layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkında ve bilincindeyiz” dedi

AK Parti Afyonkarahisar kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, partisinin kurulduğu Afyonkarahisar’ın büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

“ŞEHRE BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLANILDI”

Siyasi konuşmaların ilkini AK Parti İl kongresinin Divan Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven yaparak, kongrenin parti için şölen anlamına geldiğini kaydetti. Yurdunuseven, “Kongreler bizim şölenlerimizdir. Kolkola girdiğimiz bir araya geldiğimiz yerlerdir. Ama bu salgın döneminde maalesef istediğimiz gibi olmadı. Koronavirüs dolayısıyla hepimizin sağlığı için sıkı tedbirler uygulamak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ülke 18 yılda çok ciddi ilerlemeler kaydetti. Bunları saymak belki de günler alır. Barajıyla göleti ile duble yolları ile hastaneleri ile hızlı tren ile şehrimize büyük kazanımlar sağladı. İnşallah Afyonkarahisarımız bundan sonra da hak ettiği yere gelecektir.” ifadelerine yer verdi.

“AFYON TEŞKİLATI GENEL MERKEZİ HİÇ YANILTMADI”

AK Parti İl Başkanlığının olağan seçimli kongresinde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. AK Parti temellerinin Afyonkarahisar’da atıldığını söyleyen Zeybek, “Afyonkarahisar’ın genel merkez nezdin de ben farklı olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar İl Başkanlığı yaptığımız, kuruluştan itibaren görev aldığımız dönemlerde de hiçbir zaman AK Parti Afyonkarahisar teşkilatı genel merkezimizi hiçbir zaman yanıltmadı. Devamlı yanında olup, her girilen seçimde bir önceki seçimde farklı bir oy alarak desteğini devam ettirdi. Bugüne kadar AK Parti Afyonkarahisar teşkilatında gerek ana kademede, gerek Kadın Kollarında, gerekse Gençlik Kollarında görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunların hizmetleri hiçbir zaman yadsınamaz. Bugünlere gelindiyse arkadaşlarımızın kıymetli vakitlerini ayırarak partimizin gelişmesi, güçlenmesiyle bu hale gelindi. COVID-19 salgını olmasa salonun tıklım tıklım dolacağından hiçbirimizin şüphesi yoktu.” dedi.

“2021’DE CİDDİ YATIRIMLAR PLANLANIYOR”

2020 yılının Kovid-19’la mücadeleye ayrılmış olması nedeniyle sosyal mesafe kuralı gereğince kongre salonunda belirli konuklarla delegelerin yer alabildiğinden yakınan Zeybek, “Kongremizin gerçekleşmesinde emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Belediyesi olarak çok şükür tasarruf tedbirleri uygulayarak belirli bir düzeye geldik. 2019 yılında maalesef ülkemizi ve dünyayı kasıp kavuran bir ekonomik kriz vardı. 2020’den çok ümitliydik. Ama Cenab-ı Hak bu COVID-19 meselesiyle bizi bir kez daha imtihana tabi tuttu. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak inşallah planlamalarımızı gerçekleştirdik. Afyonkarahisar Belediyesi olarak 2021 yılında inşallah ciddi yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Seçim vaatlerimizde 37 projemiz vardı. Bunlardan 20 tanesi belirli bir seviyeye geldi. İnşallah Allah nasip ederse önümüzdeki yıl itibariyle birer birer bunları halkımızın hizmetine sunmaya gayret edeceğiz. Kongre de seçilecek arkadaşlarımız partimizi 2023 hedeflerine ulaştıracak yönetimi belirleyecek. Kongremiz hayırlar getirsin.” diye konuştu.

“İNSANOĞLU BİR MİKROP KARŞISINDA ÇARESİZ”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, kongrelerde seçilen tüm partilelere yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Ali Özkaya, Kovid-19’a yenik düşen Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koca, İscehisar İGM Üyesi önceki dönem Seydiler Belediye Başkanı İbrahim Akkaya’ya Allah’tan rahmet, aileleri, sevenleri ve AK PArti camiasına başsağlığı diledi. 2020-21 yıllarının virüs salgınıyla imtihan dönemi olduğunu belirten Özkaya, “Tüm dünya küçücük bir mikrop karşısında gelişmiş tüm güçlerin ne kadar çaresiz, insanın ne kadar aciz kaldığını güç ve kudret sahibinin sadece Allah olduğunu hepimize gösteren çok mucizevî bir süreç yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz (SAV) diyor ki, ‘Ölüm hariç tüm hastalıkların şifası vardır.’ Duamız inşallah bu hastalığa kısa sürede şifa bulunmasıdır.” şeklinde konuştu.

“AFYON DEMİRYOLLARININ DA KESİŞME NOKTASI OLACAK”

AK Parti’nin kuruluşu ve iktidara gelmesiyle Afyonkarahisar ve Türkiye genelinde çok büyük hizmetler yapıldığını kaydeden Özkaya şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar bir Afyonkarahisar daha oldu. Dışaıdan gelenler şehrimizi gördüklerinde hayretler içerisinde kalarak ‘Bu şehir ne kadar çok gelişmiş, iyi noktaya gelmiş.’ dediklerini mutlulukla, gururla duyuyoruz. İl merkezimiz, ilçelerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz gerçekten çok önemli hizmetler aldı ve almaya da devam ediyor. Emek sahibi tüm Belediye Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize, İl Genel Meclisi Başkanımıza, bizlere bu hizmetleri sunan Bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnsan daha iyisine layıktır. İnşallah Afyonkarahisar’da çok daha iyileri olacak. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız kısa sürede açıklayacaktır. Hızlı tren Ankara-İzmir hattı 2023 yılı gelmeden faaliyete geçecektir. Afyonkarahisar, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve daha sonra Antalya ile bağlanacaktır. Nüfusun çok önemli bir kısmı karayollarının kesişme noktası olduğu gibi ilimiz demiryollarının da kesişme noktası olacaktır. Böylece ekonomik, sosyal farkındalığımızı çok daha farklı bir noktaya getirecektir. Afyonkarahisar köy ve şehir nüfusu yüzde 50, yüzde 50 oranda olan birkaç ilden birisidir. Kırsalda önemli bir gücü olan ilimizin Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta önemli bir üretim merkezi olduğunu göstermektedir.”

“AFYON’DA KURULAN AK PARTİ MİLLET TARİHİNDE DESTAN YAZDI”

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasına korona virüsten hayatını kaybeden AK Partili siyasiler; Akharım Belediye Başkanı Eşref Ünsal, Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koca, İscehisar İGM Üyesi İbrahim Akkaya’ya Allah’tan rahmet geride bıraktıklarına başsağlığı dileyerek başladı. AK Parti’nin tarihe adını altın harflerle yazdıracağını vurgulayan Eroğlu, “AK Parti milletin partisidir. AK Parti Afyonkarahisar’da kurulmuştur. Dolayısıyla AK Parti gerçekten aziz milletimizin şanlı milletimizin tarihinde destan yazmıştır. Bir tarihçi olarak söylüyorum bu dönem AK Parti dönemi, Recep Tayyip Erdoğan dönemi tarihe bir destan olarak geçecektir. Buna yürekten inanıyoruz. AK Parti Türkiye’yi nereden nereye getirdi. Allah aşkına bunu mukayese etmeye bile gerek yok. AK Parti’den önce IMF’ye borcumuz vardı. Ekonomik kriz içinde yaşıyorduk ve ülke gelirlerini tamamen faize yatıyordu. Şu anda Allah’a şükür dünyada ekonomik kriz olmasına rağmen bu salgın sürecini en iyi yöneten ülke Türkiye’dir. Bu davaya gönül veren bütün kardeşlerimi yürekten selamlıyorum. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

“AFYON AK PARTİ’NİN TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ YERE SAHİP”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Afyokarahisar’ın AK Parti tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 2001 yılında AK Partinin kuruluş hazırlıklarının Afyonkarahisar’da yapıldığını belirten Şahin şöyle konuştu: “Partimizin tüzük ve programını güzel şehrimiz Afyonkarahisar’da yazdık. AK Partimizin tohumlarının atıldığı kutlu yürüyüşün ilk hazırlıklarının yapıldığı şehrin adı Afyonkarahisar’dır. Milli Mücadelenin şehri, kuruluşun şehri Afyonkarahisar AK Partimizi bu kutlu yolculukta bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Her genel seçimde, her yerel seçimde, her refarandumda her kendisine müracaat ettiğimizde Afyonkarahisarımız çok güçlü bir şekilde partimizin Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldı. 24 Haziran’da ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Afyonkarahisar yüzde 68 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oranla Cumhurbaşkanımıza destek verdi. Parlamento seçimlerinde de AK Partimize yüzde 55, Cumhur İttifakına da yaklaşık yüzde 70 oranında destek vererek yanımızda olduğunu, Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İtitfakının yanında yer aldığını bir kez daha ifade etmiş oldu.”

“NE YAPILSA GÖNÜL BORCUNU ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Fatih Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de Afyonkarahisar’ın merkezle birlikte 17 ilçenin 12 de ve 41 beldenin 22 de AK Partili Belediye Başkanlarını görev başına getirip mührü teslim ettiğini vurguladı. Şahin şunları kaydetti: “AK Belediyeciliğin en güzel örneklerini Afyonkarahisar’da sergilenmesinin devamına vesile olmuş oldular. Partimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına gönülden ve yüksek oranda ki desteklerinden dolayı her bir Afyonkarahisarlıya ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bizlerse gerek hükümetlerimizde gerekse Belediyelerimizde her zaman Afyonkarahisar’ın hizmetkârı olduk. Geride bıraktığımız 18 yılda tam 25 katrilyon lira Afyonkarahisar’a hizmet ettik. Afyonkarahisar’ı okullarla, hastanelerle, konutlarla, bölünmüş yollarla ve barajlarla ve göletlerle donattık. Ancak ne yaparsak yapalım sizlere olan gönül borcumuzu layıkıyla ödeyemeyeceğimizin farkında ve bilincindeyiz. Onun için Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye daha fazla hizmet etmeye var gücümüzle çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi