Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’a pozitif ayrımcılık uygulamışız” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Afyon'a pozitif ayrımcılık uygulamışız”

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Afyonkarahisar’a 204 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Kafkas, inşa hâlindeki yatırımlarla toplam maliyetin 323 milyon lirayı bulacağına dikkat çekti

Afyon Kocatepe Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi için Afyonkarahisar’a gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
Başhekim Mehmet Duran’ın odasında bir açıklama yapan Agah Kafkas, Afyonkarahisar’a adeta pozitif ayrımcılık uyguladıklarına dikkat çekti. Kafkas, “Afyon’da çok ciddi bir yatırım yapılmış. 204 milyon lira bir para harcanmış. Planladıklarımızı tamamlarsak 323 milyon lira harcamış olacağız. Önümdeki listeye baktığımız zaman, Afyon’un 40 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacak altyapıyı tamamlamış oluyoruz. Fiziki mekan ve donanım bakımından bu böyle” dedi.
Afyonkarahisar’ın bir sağlık kenti olma yolunda ilerlediğine dikkat çeken Kafkas, “Şu anda yapımı devam eden hastanelerimiz sürüyor. Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi de tamamlandığında Afyon, sağlık kenti olacak. Yeni yaptığımız hastanelerin hepsi, o ilde yapılmış en haysiyetli kamu binası oluyor. Şu ana kadar yaptığımız her hastanemiz, kendi yöresel mimarisinden de yararlanılarak yapılıyor. Özgün, bir başka yerde olmayan bir hastane yapıyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

“Afyonkarahisar için oy verdim, ama…”

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın gündeminde, “Afyonkarahisar-Afyon” tartışması da vardı. Konuya ilişkin çarpıcı bir itirafta bulunan Kafkas, şu ifadeleri kullandı:
“Afyonkarahisar derken sanki yabancı bir şehir telaffuz ediyormuşum gibi geliyor. Biz çocukluğumuzdan beri Afyon’a alışmışız. Afyonkarahisar deyince biraz yabancı geliyor. Marka yaratmaya çalışan bir kentin, kendisine bir haksızlıktır isminin bu kadar uzun olması. O dönem bu yasanın nasıl çıktığını bilen ve o dönemin siyasi nezaket ortamında o yasaya da oy vermiş birisi olarak, niye oy verdiğimizi anlamamış birisi olarak bunu temenni ederim ki Afyonlular bunu bir kez daha değerlendirsin.”

Duvarlar boş kalmasın

Afyonkara-hisar Devlet Hastanesi’ni gezen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, hastane duvarlarının boş olduğunu görünce bir uyarı yaptı. Kafkas, “Afyon’u marka şehir yapacağız, diyorsunuz. Ama Afyon’u tanıtmıyorsunuz. Hastanenin duvarları boş kalmasın, Afyon fotoğraflarını duvarlara asın ki şehir tanınsın” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da Bakanlık olarak fotoğraf konusunda destek olabileceklerini söyledi.

En “Acil” uyarı

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ni ziyaretinde önemli bir ayrıntıya temas etti. Kafkas, durumu acil olmayan hastaların Acil Servis’e başvurmamaları gerektiğini hatırlattı ve bu konuda herkesi duyarlılığa davet etti. Kafkas, “Durumu acil olmadığı halde acile gelen hastalardan sıkıntımız var. Bu servislerimiz acil hastalara hizmet etmek için konuşlandırılmış servisler. Polikliniklerimiz, hazır ve tenha. Mesai saatleri içinde gelen herkesin istediği doktora muayene olma şansı varken, acil olmayan hastalar, buraya geliyorlar. Akşam işten çıkarken bir uğramak isteyenler, buraya gelenler, acil hastalarla daha rahat ilgilenmemizi önlüyor. Acil olmayan hastaların mesai saatleri içinde normal polikliniklere gelmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti