Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 28 Şubat araması – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'da 28 Şubat araması

28 Şubat soruşturması kapsamında 7 ilde 12 adreste arama yapıldı. Dördü muvazzaf, sekizi emekli toplam 12 asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

28 Şubat soruşturması kapsamında sabahın erken saatlerinde 2. operasyon düzenlendi. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Muğla (Bodrum), Eskişehir ve Afyon’un bulunduğu 7 ildeki 12 adreste arama yapıldı.
Aralarında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın bulunduğu 8’i emekli 4’ü muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden soruşturma kapsamında devam eden operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar’da 12 ayrı adreste arama yapıldığı ve 4’ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Başsavcıvekilliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekil-liği’nin 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında, kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek’ suçundan 18 Nisan 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan arama kararı doğrultusunda, 19 Nisan 2012 günü saat 08.00 itibarıyla Ankara’da 3, İstanbul’da 4, İzmir’de 1, Eskişehir’de 1, Muğla’da (Bodrum) 1, Adana’da 1, Afyonkarahisar’da 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapılmakta olup ve yine arama kararı alınan 4’ü muvazzaf, 8’i emekli toplam 12 şüpheli ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir. Askeri mahallerdeki aramalar, Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.” Gözaltı kararı olan isimler şöyle:
Emekli Tümgeneral Erol Öskasnak Bodrum/Muğla
Muvazzaf Albay Mustafa Hakan Bural / Ankara
Muvazzaf Albay Ahmet Dağcı / Ankara
Muvazzaf Albay Bahaddin Çelik / Ankara
Muvazzaf Albay Mustafa İhsan Tavazar / Adana
Emekli Hava Albay Veli Seyit / Eskişehir
Emekli Albay Osman Bülbül / İzmir
Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez / Afyon
Emekli Kıdemli Albay Yaşar Bülent Aksaray / İstanbul
Emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Çağın / İstanbul
Emekli Yarbay Güneş Kıral / İstanbul
Emekli Yarbay Bülent Yanaşık / İstanbul
Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.

Sönmez’in evinde uzun süren bekleyiş

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah Sönmez’in evinde 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma kapsamında yapılan arama uzun sürdü

Afyonka-rahisar Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah Sönmez’in evinde sabah 10.30 sularında başlayan arama uzun sürdü. Sönmez’in arama boyunca birkaç kere evinden dışarı çıkıp 34 SS 481 plakalı aracının yanına gittiği, sonra tekrar eve girdiği görüldü. Zafer Mahallesi’ndeki Askeri Hava Lojmanları’nda yapılan aramaya polislerin yanı sıra askerler de nezaret etti. Arama bittikten sonra Ankara’ya götürülecek olan Sönmez’in Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısında Tuğgenerallik rütbesine yükselmeyi beklediği kaydedildi.

Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez kimdir?

Hava Piyade Kurmay Albay Seyfullah Sönmez 1961 yılında Ordu’da doğdu. İlköğretimini Amasya, ortaöğretimini Siirt, lise öğrenimini İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’nde tamamlayan Kurmay Albay Sönmez, 1983 yılında Teğmen rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı saflarında yerini aldı. 1984 yılında pilotaj eğitiminden ayrıldı ve piyade erkan subayı olarak Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı emrine atandı. Aynı yıl Piyade Okulu Komutanlığında görev yaptı ve 1985 yılında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına tekrar atandı. 1985-1990 yılları arasında Hava Harp Okulları Komutanlığı’nda Tim Komutanı ve KS.A. olarak görev yaptı. 1991 yılında hava harp akademisini kazandı ve eğitim bitimi 1993 yılında Sekizinci Ana Jet Üst Komutanlığı GÜV.TB.K. olarak atandı. 1997 yılında Genelkurmay Başkanlığına atanarak 2001 yılına kadar proje subayı olarak çeşitli birimlerde görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında GRP.K. olarak ve 2004-2005 yılları arasında ise Türk Silahlı Kuvvetleri barış için ortak Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinde görev yaptı. 2005-2008 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı’nda Bireysel Eğitim Şube Müdürlüğü ve 2008-2009 yılları arasında Hava Kuvvetler Komutanlığı’nda Okul ve temel Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2009 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı PER.PL. ve YNT. D. Başkanı olarak görev yaptı. 2010 Ağustos atamaları ile Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanı olarak atandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti