Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da 854 milyona icradan satılık dev fabrika

Halk Tv Haber’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikası icradan satışa konuldu.

Halk Tv Haber'den Dinçer

Oruçoğlu Yağ fabrikası için belirlenen bedel ise 854 milyon 388 bin TL belirlendi

Halk Tv Haber’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikası icradan satışa konuldu. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Oruçoğlu Yağ genel müdürü Rıfat Tekbaş ise, söz konusu satışın mali bir sorundan kaynaklanmadığını vurguladı.

Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyon’da kurulu Oruçoğlu Yağ’ın fabrikası icradan satışa konuldu. 71 dönüm arazi üzerine kurulu fabrika için 854 milyon liralık bedel belirlendi.

Oruçoğlu Yağ’ın temeli, Afyon’un önde gelen aileleri arasında yer alan Oruç Ailesi tarafından 1968’de atıldı. Dev tesis 2016’da el değiştirdi. Merhum iş insanı Hakan Bahçeci, Oruçoğlu Yağ’ın yeni sahibi olmuştu.

2020 yılında İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Oruçoğlu Yağ’ın  İcradan satış ihalesi dosyasına göre, alacaklı konumda Mersin merkezli Hakan Gıda ve Sanayii Dış Ticaret şirketi yer alıyor. Borçlu konumda ise Oruçoğlu Yağ Sanayi Ve Ticaret AŞ yer alıyor.

Dosyaya göre Afyon OSB’de yer alan tesis 71 bin 127 metrekare alan üzerine kurulu. Oruçoğlu Yağ fabrikası için belirlenen bedel ise 854 milyon 388 bin TL belirlendi. Fabrikanın icradan satış ihalesi ise 17 Nisan’da yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde ihale 15 Mayıs günü yapılacak.

Oruçoğlu Yağ’ın Genel Müdürü Rıfat Tekbaş ise, satışın mali bir sorundan kaynaklanmadığına işaret ederek “Satışı isteyen taraf da ‘borçlu’ görünen taraf da aynı isme sahip. Burada, Dubai’deki şirket ile ilgili çözülmesi gereken prosedürsel bir işlem var. Dolayısı ile, hukukçularımız böyle bir yöntemi uygun gördü. Günün sonunda değişen bir durum olmayacak” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti