Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da cep telefonu tamir sınavı yapıldı

Afyonkarahisar’da cep telefonu esnafına

Afyonkarahisar’da cep telefonu esnafına yönelik Tamir Bakım ve Onarımı Mesleki Yeterlilik Belgesi 6. bölgesel sınavı yapıldı

 

Emir Murat Özdilek Uygulama Oteli toplantı salonunda gerçekleştirilen yazılı ve sözlü sınava Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Uşak, Kütahya ve Eskişehir ilinden gelen 16 kişi katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yetkilendirdiği bir firma tarafından gerçekleştirilen sınavlara kamera ile kayıt altına alınarak, pandemi tedbirleri en üst düzeyde alınarak gerçekleştirildi.
Yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavı da kamera ile kayıt alınarak ikişer kişi halinde yapıldı.
Afyonkarahisar Cep Telefoncuları Derneği Başkanı Şenol Şen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2020 yılında cep telefonu teknik servis işiyle uğraşan esnafa mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirdiğini söyledi.
Şen, “Bu kapsamda bizde birlik olarak bakanlığın yetkilendirdiği kurum ile protokol imzalayarak Türkiye’deki cep telefonu tamir ve bakım işiyle uğraşan esnafa belge vermeye başladık. Bugün de 6. bölgesel sınavı yapıyoruz. Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Uşak, Kütahya ve Eskişehir ilinden gelen 16 kişi sınava girdi. Bundan sonraki süreçte de İstanbul, İzmir, Sivas illerinde mesleki yeterlilik belgesi için sınavları düzenleyeceğiz.”ifadesini kullandı.(AA)