Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da deprem riski olan bölgeler ortaya çıkarılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'da deprem riski olan bölgeler ortaya çıkarılacak

2’nci derece deprem bölgesinde yer alan Afyonkarahisar’da deprem riski olan bölgeler ortaya çıkarılacak. Çalışmalar kapsamında imar bölgelerinin yeraltı röntgeni çekilecek

Afyonkarahisar İlinin Coğrafi Bilgi Sistemli Tabanlı Mikrobölgelendirmesi Planı bilgilendirme toplantısı, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında gerçekleştirildi.
İkinci derece deprem bölgesinde yer alan ilimizde, ileride yapılacak olan çalışmalara zemin oluşturması açısından Yrd. Doç. Dr. Müge Akın tarafından hazırlanan Coğrafi Bilgi Sistemli Tabanlı Mikrobölgelendirmesi Planı, bilgilendirme toplantısında değerlendirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten başkanlığında yapılan toplantıya, Yrd. Doç. Dr. Metin Bağcı, Yrd. Doç. Dr. Mutluhan Akın, ZEKA Uzman Personeli Özge Yeğin ve Afyonkarahisar Belediyesi teknik personeli katıldı.
Toplantıda konuyla ilgili katılımcıları bilgilendiren Müge Akın, hazırlanan planın beş aşamadan oluştuğunu söyledi. Bu aşamaların; 1. Arazi ve sondaj çalışmaları, 2. Zemin etüt deneyleri, 3. Verilerin değerlendirilmesi, 4. Tüm verilerin tek bir haritada birleştirilerek raporlanması ve mikrobölgelendirme planı oluşturulması ve 5. Uygulama alanlarından oluştuğunu kaydetti.
Afyonkarahisar merkezinde deprem riski olan bölgelerin ortaya çıkarılacağı çalışmalar sonucunda, yapılacak olan imar çalışmalarının altlığı oluşturulacak ve yeraltının röntgeni çekilmiş olacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti