Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da erkek kısırlığı çok ilerlemiş boyutta”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Afyon'da erkek kısırlığı çok ilerlemiş boyutta"

Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Buğra Buyrukcu, Afyonkarahisar’dan Ankara’ya başvuran hastalar içerisinde evli çiftlerin yüzde 17’sinin çocuk sahibi olamadıklarını belirlediklerini, bu üreme sağlığı sorununda özellikle erkek kısırlığının çok ilerlemiş boyutta görüldüğünü açıkladı

Ankafile Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi hekimlerinden Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Buğra Buyrukcu, Afyonkarahisar’da kadınlara özel olarak düzenlenen bir toplantıda üreme sağlığı ve kadın hastalıkları ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Buyrukcu, Afyonkarahisar’dan kendilerine yapılan klinik başvurularda erkek kısırlığının yüzde 17 oranında arttığı bulgusuna ulaştıklarını belirtti.
Ankara Kadın Sağlığı Derneği Gönüllü Hekim Buğra Buyrukçu, Afyonkarahisar’a kadın hastalıklarında en çok rastlanan vakalar hakkında kadınları bilgilendirmek için düzenlenen bir toplantıda konuştu. Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Dr. Buğra Buyrukcu, çocuk sahibi olamayan çiftlerle ilgili olarak özellikle Afyonkarahisar’da yaygın bir üreme sağlığı sorunu ile karşılaştıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da erkek kısırlığının çok ilerlemiş durumda olduğuna işaret eden Dr. Buyrukcu; “Ankara’ya Afyon’dan başvuran hastalar içerisinde evli çiftlerin yüzde 17’sinin çocuk sahibi olamadıklarını gördük. Bu oldukça ciddi bir rakam. Neredeyse kanser türlerinden daha sık görülen bir rahatsızlık. Bu kadar sık görülen bir rahatsızlıkta da özellikle erkek kısırlığının çok ilerlemiş boyutta olduğunu gördük. Bununla ilgili olarak neden Afyon’da erkek kısırlığının çok ilerlediğine yönelik çalışmalar yapılıyor. Ancak toplumda çocuk sahibi olamayan bir çift varsa sorun genelde kadında bulunuyor. Bu nedenle çiftler aile, çevre ve toplum baskısı sonucu ayrılmak zorunda kalıyorlar. Aile birlik bütünlüğü etkileniyor” dedi. (Kocatepe)