Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da izolasyon oteli Emir Murat Özdilek

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulu

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından son alınan karar doğrultusunda kentte çeşitli nedenlerle asıl ikametinde gidemeyip izolasyon altına alınması gereken Kovid-19 pozitif olan kişiler Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde izolasyon altında tutulacak

 

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisi Üyeleri 27 Eylül 2021 tarihinde Vali Gökmen Çiçek’in Başkanlığında toplandı.
Valilik’ten yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi”ne göre, göstermiş olduğu semptomlara göre hastaneye yatışına gerek görülmeyen Kovid-19 pozitif vakaların ve temaslı olarak izolasyona tabi tutulması gerekenlerin ikametlerinde izolasyona tabi tutulmaları gerekiyor. Öte yandan yükseköğrenim, çalışma, gezi v.b gibi çeşitli sebeplerle bulunduğu yerlerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan ve izolasyona alınacak herhangi bir yeri bulunmayan kişilerin Valilikler ya da Kaymakamlıklar tarafından belirlenen yerlerde izolasyona tabi tutulup, filyasyon ekiplerince takipleri yapılıyor.” denildi.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KULLANILMAYACAK
Açıklamada, “Geçici olarak bulunduğu yerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan ve temaslı olarak izolasyona tabi tutulması gereken kişilerin bu süreci geçirmek üzere özel araçlarıyla asıl ikametlerine dönmelerine; Yolculuk sırasında sair sebeplerle mola v.b gerekçelerle diğer kişilerle temas etmeyeceğine yönelik taahhütte bulunması koşuluyla izin verilmesine karar verildi. Sözkonusu durumda olan kişiler kesinlikle toplu taşıma araçlarını kesinlikle kullanmayacaklar.” ifadelerini yer verildi.
AFYON’DA İZOLASYON OTELİ EMİR MURAT ÖZDİLEK OLDU
Asıl ikametlerine gidemeyecek durumda olanlar için valilik ve kaymakamlıklarca izolasyon süreçlerini tamamlatmak üzere Afyonkarahisar Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nin belirlendiği kaydedilen açıklamada, “Valilik makamınca belirlenen bu otelde konaklama bedelleri izolasyona tabi tutulan kişiler tarafından karşılanacak. Ancak yapılacak gelir tespitine göre konaklama giderini karşılayamayacak durumda ki kişilere ait giderlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek sağlanacak.” denildi.
KOLLUK KUVVETİ
İLE SAĞLIK
PERSONELİDE GÖREVLENDİRİLECEK
İzolasyon altında tutulan kişilerin konaklayacağı Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteline ziyaretçi kabul edilmeyeceği bildiriler açıklamada, “Güvenlik önlemleri için yeteri kadar kolluk kuvveti görevlendirilecek. İzolasyona tabi tutulan kişilerin sağlık durumlarını gözlemlemek ve çalışan personelin belirlenen tedbirlere uygun çalışmasını sağlamak üzere yeterli sağlık personeli görevlendirilecek. Alınan karantina kurallarına uymayanlara TCK’nın 195. maddesince gerekli işlemler başlatılacak. Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyan ve eylemler içerisinde hakkında TCK’nın 226. maddesi gereği gerekli adli işlemler başlatılacak. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereği gerekli işlemler başlatılacak.” ifadeleri kullanıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi