Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da kişi başına düşen gayrisafi hasıla 25 bin lira oldu

Afyon’da kişi başına düşen gayrisafi hasıla 25 bin lira oldu
Afyon’da kişi başına düşen gayrisafi hasıla 25 bin lira oldu

TÜİK tarafından yapılan açıklamada 2017 yılına ait gayrisafi yurtiçi hasılatları hakkında bilgiler verildi. Buna göre Afyonkarahisar 2017 yılında gayrisafi yurtiçi hasılattan yani bir ülkenin bir yıl içerisinde ürettiği mal ve hizmetlerden 18 milyar 396 milyon TL hasılata ulaştı. Açıklamada kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasılatın da 25 bin 725 TL yani 7 bin dolar seviyesinde olduğu ifade edildi.
EGE’DE 8’iNCİ SIRADAYIZ
Gayrisafi yurtiçi hasılat bakımında Ege Bölgesi’nde en fazla hasılata ulaşan iller arasında 8’inci sırada yer alan Afyonkarahisar hakkında şu bilgiler yer aldı:
“Afyonkarahisar ili 2017 yılında 18 milyar 396 milyon TL gayrisafi yurtiçi hasılaya ulaşmış olup toplam gayrisafi yurtiçi hasıladan yüzde 0,6 pay almıştır. Afyonkarahisar ili bu değerle en yüksek gayrisafi yurtiçi hasılaya sahip 27,  Ege Bölgesi illeri arasında 6’ncı il konumundadır. Kişi başına gayrisafi yurtiçi hasılaya bakıldığında Afyonkarahisar ili 25 bin 725 TL yani 7 bin 51 Dolar ile Türkiye’de 49,  Ege Bölgesi illeri arasında 8’nci il konumundadır.”