Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da şehit mezarları yenilenecek

Afyon’da şehit mezarları yenilenecek

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 100 şehit mezarının yenileceğini duyurarak, “Bu vatan için şehit olmuş Mehmetçiklerimizin ebedi istirahatgâhlarını yenileyeceğiz. 60 günde 100 şehidimizin mezarını hem yenileyeceğiz, hem de çevre düzenlemelerini tamamlayacağız. Onlar için ne yapsak az” dedi

 

Göreve geldiği günden bugüne şehit ailelerine ve gazilere olan hassasiyeti ile dikkat çeken Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, bu noktada yeni bir adım daha attı. Göreve başlar başlamaz ilk iş olarak şehit ailelerini ziyaret ederek dikkatleri üzerine çeken Vali Çiçek, Afyonkarahisar’da bulunan şehit mezarlarının yenileneceği mesajını paylaştı.
“60 GÜNDE 100 ŞEHİT MEZARI YENİLENECEK”
Vali Çiçek, 60 günde 100 şehit mezarının yenileneceğini ifade ederek, “Bu toprakları vatan kılmak için ağır bedeller ödedik ve halen ödüyoruz. Bu bedellerin en net göstergesi ise aziz şehitlerimizdir. Onlar için ne yapsak az. Devlet olarak onların hatıralarını yaşatmak ve sahip çıkmak bizim en önemli görevimiz. Bu kapsamda bu memleket için şehit olmuş vatan evlatlarımızın ebedi istiratgahları için bir çalışmamız olacak. İlk etapta Afyonkarahisar’da bulunan 100 şehit mezarımızı yenileyeceğiz. Bunları yaparken çevre düzenlemesini ve bakımları da yapacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına yaptığımız bu çalışmayla sahip çıkacağız. Onlar bu vatan için en kıymetli hazinelerinden, canlarından vazgeçtiler. Bizler onlar için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.
“ŞEHİT BİLGİ SİSTEMİ OLUŞTURULDU”
Vali Çiçek, kendi himayelerinde gerçekleşen “Şehit Bilgi Sistemi” hakkında da bilgiler vererek, “Aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak amacıyla yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de internet üzerinden oluşturduğumuz Şehit Bilgi Sistemi’dir. Bu noktada ilk olarak arkadaşlarımız Afyonkarahisar’da bulunan tüm şehitlerimizin mezarlarını fotoğrafladılar. 250’den fazla şehit mezarımız fotoğraflanarak elektronik ortama aktarıldı. Bunlar yapılırken her şehit mezarımızın koordinatları oluşturuldu. Hazırladığımız “www.afyoncbs.com” adlı internet sitemiz üzerinden şehitlerimizin tüm bilgileri yüklenerek tüm halkımızın insiyatifine sunduk. Siteye girdiğinizde hangi şehidimizin nerede bulunduğunu fotoğrafıyla birlikte görebilecek, onlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilecek. Bu projemizde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin aziz hatıralarını muhafaza etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.