Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da “su” konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'da "su" konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’ın bazı köylerindeki içme sularında arsenik oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, Afyonkarahisar’da su konusunda ciddi sorunlar yaşandığını söyledi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “22 Mart Dünya Su Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Suyun insan hayatı için çok önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, dünyada her yıl yaklaşık 5 milyon insanın kirli su ile ilgili hastalıklardan dolayı öldüğünü vurguladı. Su kirliliğinin önlenmesi için tedbirler alınarak içme suyunun güvenli bir hale getirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, su kaynaklarının bilinçli, duyarlı, verimli ve tasarruflu bir biçimde kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “22 Mart Dünya Su Günü’nün bilinciyle bu yönde tüm vatandaşların gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Yeryüzündeki tüm canlılar için suyun temel bir gereksinim olduğunu dikkate alarak elimizde bulunan su kaynaklarını daha dikkatli kullanmaya, israf etmemeye ve onu korumaya çalışmalı ve gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız.”
Afyonkarahisar’da su konusunda ciddi bir sorunun olduğunu savunan Yılmaz, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanlığı bir açıklama yaptı ve Afyonkarahisar da arsenikli suyun yarattığı tehlikenin boyutlarını ortaya koydu. Tabip Odası yönetim kurulunun da belirttiği gibi skandal bir gerekçe ile arsenik testinin maliyeti gerekçe gösterilerek suların arsenik ölçümü dahi yapılamamaktadır. Yıllardır arsenikli su sorunu yaşayan ilimizde sadece 4 ilçe ve 11 belediyemizde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından arsenik arıtma tesislerinin yapıldığı biliniyor ama bu tesislerde de arıtma sonuçlarının ne olduğu kesinlikle bilinmemektedir. İl merkezi de dahil 107 belediyemizin ve köylerimizin de bu konuda acilen testlerinin yapılması ve çıkacak sonuçlara göre bütün belediyelerimize ve köylerimize arıtma tesislerinin kurulması sağlanmalıdır.”
Yılmaz, Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre il genelinde 4 bin 500’ü aşan kanser hastasının olduğunu hatırlatarak, sayının artmaması için gerekli çalışmanın yapılması gerektiğini kaydetti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti