Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’daki Bu Müzeyi Daha Önce Gezmiş Miydiniz?

Afyonkarahisar’ın tarihi ve arkeolojik eserleri bu müzede yer almaktadır.

Afyonkarahisar’ın tarihi ve arkeolojik

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yer alan “Kent Müzesi” ziyaretçilerini tarihi bir geziye çıkarıyor. Bolvadin Lisesi Müdürü Muharrem Bayar’ın özel çabalarıyla Bolvadin Lisesi bahçesinde bir araya getirilen eserler zamanla çoğalmış ve bir müze ihtiyacı doğmuştur. Dönemin Belediye Başkanı Etem Kelekçi’nin desteğiyle, belediyeye ait “Belediye Sineması” 1987 yılında yeniden düzenlenerek Bolvadin Müzesi olarak açılmıştır. 2008 yılında Yanık Kışla’nın restore edilmesiyle müze, bu binaya taşınarak Kent Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Müzede, Bolvadin ve çevresinden toplanmış Eski Tunç Çağı, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserler sergilenmektedir. Toplamda 988 arkeolojik, etnografik eser, sikke ve arşiv vesikası bulunmaktadır. Yerel el sanatları, kaymakçılık ve hasırcılık gibi Bolvadin’e özgü özellikler de müzede yer almaktadır.

Kuzey-Güney doğrultusunda iki katlı olan betonarme binanın kuzeye açılan bir girişi vardır. Giriş katında oturma odası, gelin odası, konferans salonu ve teşhir salonu bulunurken, üst katta ise teşhir salonu ve kütüphane yer almaktadır.

AFYON’DAKİ BU MÜZEYİ DAHA ÖNCE GEZMİŞ MİYDİNİZ