Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’daki mültecilerden haberiniz var mı?

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'daki mültecilerden haberiniz var mı?

Bugün, Dünya Mülteciler Günü. Ülkelerinde karşılaştıkları olumsuzluklar nedeniyle hayatlarını devam ettirebilmek için başka memleketlere gidenlerin günü. Dünyanın çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da mülteciler var. Afyon’daki mültecilerin sayısı 1000’e yaklaşmış durumda

Birleşmiş Milletler (BM), 2001’de dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı zamanlarda kutlanan mülteci günlerini bir araya getirdi. BM, Afrika Mülteciler Günü’nün kutlandığı 20 Haziran’ı Dünya Mülteciler Günü olarak kabul etti. Dünya Mülteciler Günü 2001’den bu yana her yıl 20 Haziran’da kutlanıyor.
SAĞLIKTA SORUN YAŞIYORLAR
Afyonkarahisar’da da 1000’e yakın mülteci bulunuyor. Çoğunluğu Irak’tan gelen mülteciler, kentin çeşitli mahallelerinde yaşamlarını sürdürüyor. Afyonkarahisar’a gelen mültecilerle kurum-kuruluşlar arasında köprü kurulmasına katkı sağlayan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Utku Karakülah, sığınmacıların en çok sağlık sorunu yaşadığını söyledi. Karakülah, “Genellikle maddi sorunlar var. Barınma sorunu şu aralar çok fazla. Çünkü insanlar, bir şekilde parasız kaçıp gelmek zorunda kalıyor. Gidebilecekleri herhangi bir yerleri yok. Sağlık sorunu da yaşıyorlar. Yataklı tedavi ücretli artık ödenmiyor. Kronik hastaların ayakta tedavi ücretleri karşılanmıyor. Grip olup gittiğinizde para ödemek zorunda kalıyorsunuz” dedi.
TURİST DEĞİL MİSAFİR
Mültecilerin sorunlarıyla ilgilendiklerini, bununla birlikte hayırsever kişilerden de yardım gördüklerini belirten Karakülah, Afyonkarahisarlılara çağrıda bulundu. Karakülah, şöyle konuştu: “Bu insanlar turist değil, misafir. Gelen her yabancıya turist muamelesi yapılmamalı. Burada belirli bir süre kalıp ondan sonra gidecekler. Kimse maceraya atılıp kendi vatanını, yurdunu terk etmez. Afyonkarahisarlı vatandaşlar etraflarındaki aileleri ziyaret etsinler, Peygamber Efendimiz’in ‘Komşusu açken tok yatan, bizden değildir’ hadisini hatırlasınlar.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti