Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’daki yoğun hava kirliliği katı yakıt kaynaklı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon'daki yoğun hava kirliliği katı yakıt kaynaklı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Afyonkarahisar’daki hava kirliliğinin katı yakıt kaynaklı olduğunu ifade etti. Okumuşer, yoğun kirliliğin önlenmesi için konutlarda ve katı yakıt satış noktalarında gerekli denetim ve tedbirlerin alınacağını söyledi

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK
Hava kirliliğinin kontrolü ve önlenmesi amacıyla, Afyonkarahisar’da kullanılacak kömürler ve uygulanacak müeyyideler konusunda Mahalli Çevre Kurulu Kararı (MÇKK) alındığını kaydeden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, “Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında alınan M.Ç.K.K. kararlarında katı yakıt satıcıları ve tüketicilerinin sorumlulukları belirtilmesine rağmen, İlimiz merkezinde büyük çoğunluğu katı yakıt kaynaklı olduğu anlaşılan yoğun bir kirlilik yükü söz konusudur. Bu kirliliğin azaltılması amacıyla konutlarda, katı yakıt satış noktalarında ve şehir giriş-çıkış güzergâhlarında denetimler yapılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.
Bu kapsamda konutlarda yapılacak denetimler hakkında bilgi veren Okumuşer şöyle konuştu: “Yakma saatlerine uyulup uyulmadığı, ateşçi belgeli kalorifercinin bulunup bulunmadığı, kazanların ve kazan dairelerinin ortam kontrolleri (baca, kazan, stoker, havalandırma, katı yakıtların istifi ve yakma koşulları vb.) katı yakıtların izin ve fatura vb. belgeleri torbalama şartlarına uyulup uyulmadığının kontrolü, yakılması yasak maddelerin yakılıp yakılmadığı, gereken konutlarda baca filtresi bulunup bulunmadığı, gerektiğinde numune alınması, uygunsuzluk tespiti halinde tutanak tutulması, gerekiyorsa idari/cezai işlemin yapılması, yönlerinden kontroller yapılacaktır.”
İDARİ PARA
CEZASI UYGULANACAK
Kontrollerde ihlal bulunması durumunda; “2872 sayılı Çevre Kanunu, Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği ve 22.01.2013 tarih ve 250 sayılı Mahalli Çevre Kurulu Kararı” gereği işlemlerin uygulanacağını hatırlatan Okumuşer, “Her bağımsız bölüm (daire başına) için 1.012 TL (2013 yılı için) diğer ihlal yapan ilgililere (satıcı, nakliyeci vd.) de 1000 – 11.954 TL arasında değişen miktarlarda idari para cezası uygulanabilecektir, ayrıca uygunsuzluğu tespit edilen katı yakıtlara el konulabilecek olup, uygun olduğu halde belgesiz olan yakıtlar da İlimiz sınırları dışına çıkartılabilecektir. Bu durumlarda oluşacak masrafların tamamı ihlal yapan ilgilisinden tahsil edilecektir. Katı yakıt satıcıları ile katı yakıt kullanan vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, mevzuata uygun şekilde gerekli tedbirlerini almaları (http://www.csb.gov.tr/iller/afyon/ internet adresinde yer alan 22.01.2013 tarihli Afyonkarahisar M.Ç.K. nun 250 nolu kararında belirtilen) önemle duyurulur” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti