Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’dan 4, Kütahya’dan 3 proje başarı kazandı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon’dan 4, Kütahya’dan 3 proje başarı kazandı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Birinci Doğrudan Faaliyet Destek Programı’nda başarı olan projeler açıklandı. Afyonkarahisar’dan 4 proje, Zafer Kalkınma Ajansı desteklerinden yararlanacak

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın gelişimini sağlamak için hazırladığı Birinci Doğrudan Faaliyet Destek Programı’nda finansmana hak kazanan projeler açıklandı. Buna göre Afyonkarahisar’dan 4, Kütahya’dan 3, Uşak’tan 2 ve Manisa’dan 1 proje Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek. Afyonkarahisar’ın 4 projeyle 174 bin liralık destek alacak. Afyonkarahisar’ın proje sayısından eksik Kütahya 193 bin lira, Uşak 127 bin lira, Manisa ise 46 bin liralık yatırımlar yapacak.
SANAYİ, TURİZM, ENERJİ
Afyonkarahisar’dan başarı kazanan projeler şöyle sıralanıyor:
-Afyonkarahisar Seracılığı Destekleme Derneği: Sera, Jeotermal Enerjisine Kavuşuyor.
-Afyonkarahisar Valiliği: Afyonkarahisar’ı Bir de Bizimle Keşfedin.
-Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası: Afyonkarahisar’daki İşletmeler Gücünü Güneş Enerjisinden Alıyor.
-Afyonkarahisar İli Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği: Akarçay Havzasında Arıtılmış Atıksuların Yeniden Kullanılmasının Araştırılması.
PANORAMA MÜZESİ KÜTAHYA’YA MI?
Öte yandan son zamanlarda sık sık gündeme gelen Afyonkarahisar-Kütahya rekabeti, ZEKA destekleri sonucuna da yansıdı. Kütahya’daki kurum ve kuruluşların, Afyonkarahisar’ın öne çıkmak istediği alanlarda ve başlıklarda proje hazırlayıp başarılı oldukları gözlemlendi. Kütahya’dan önerilen ve kabul edilen projeler “Murat Dağı’nda Alternatif Bir Yatırım; Kış Sporları Merkezi”, “Altıntaş İlçesi’nde Jeotermal Kaynak Varlığının Ortaya Çıkarılması ve Sondaj Lokasyonlarının Belirlenmesi” ve “Kütahya Belediyesi Kuruluş-Kurtuluş Panorama Müzesi Fizibilite Projesi” başlıklarını taşıyor.

AFYON’UN 6 YILLIK HAYALİ

Panaroma Müzesi, Afyonkarahisar’ın da yaklaşık 6 yıldır hayallerini süslüyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın katıldığı bir törende, dönemin Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, “Panoramik Müzemizi İstiyoruz” pankartı ile dikkat çekmişti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun girişimiyle Afyonkarahisar’da bir Panoramik Müze’nin yapılması kararlaştırılmış, bununla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden anket gerçekleştirilmişti. Bakan Eroğlu, bu müzenin 26 Ağustos Tabiat Parkı’na yapılacağını belirtmişti.

Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti