Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’dan ABD’ye Kınama

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan üniversite öğrencilerine yönelik şiddet eylemlerini kınadı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü

Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir açıklamada bulunularak Ameraki Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde yaşanan şiddet olayları kınandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Son günlerde İsrail’in Gazze’deki masum insanları yok etmeyi amaçlayan sistematik saldırılarını, barışçıl bir şekilde protesto eden ABD’Deki üniversite öğrencileri şiddete maruz kalmaktadır.

Columbia Üniversitesi’nden Yale’e, New York Üniversitesi’nden Harvard’a kadar pek çok üniversitede son 6 aydır Gazze’deki masum insanları yok etmeyi amaçlayan sistematik saldırıları barışçıl bir şekilde protesto eden üniversite öğrencileri, üniversitelerinden Gazze’deki ateşkese destek vermelerini ve İsrail ile bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep etmektedir. Bu talepleri karşısında öğrenciler; ya gözaltına alınmakta, üniversite yönetimlerince baskıya maruz bırakılmakta ya da eylemleri durduramayan bazı üniversiteler uzaktan eğitime geçmektedir.

Üniversite öğrencilerinin barışçıl eylemlerine karşı gösterilen orantısız müdahaleleri, temel insan haklarının ve akademik özgürlüklerin ihlali olarak değerlendiriyor ve zalimin yanında saf tutan ABD yetkililerinin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz.”

Afyon'dan ABD'ye kınama

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti