Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’dan geçiş yapan araç sayısı 300 bini aştı

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon’dan geçiş yapan araç sayısı 300 bini aştı

Türkiye’nin en yoğun kavşağı olarak bilinen Afyonkarahisar’daki Güvenlik Nokta Kavşağı’ndan geçiş yapan araç sayısı 300 bini aştı. Trafik ekiplerinin 15 polisle trafik akışını sağlamaya çalıştığı kavşağın bazı bölümlerinde zaman zaman 3 kilometrelik kuyruk oluştu. Geçiş yapan araçların büyük bölümü Antalya ve İzmir yönüne giderken, İstanbul ve Kütahya karayolunda daha az yoğunluk yaşandı

Bayram tatili trafiği Türkiye’nin kavşak noktası Afyonkarahisar’da da hareketlilik yaşanmasına neden oldu. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Konya, Denizli, Uşak, Kütahya ve Eskişehir karayollarının kesişme noktası olan Güvenlik Nokta Kavşağı’ndan geçiş yapan araç sayısı Afyonkarahisar’ın nüfusunu aştı. Normal dönemlerde günde ortalama 50 bin ile 70 bin aracın geçiş yaptığı kavşaktan, geçiş yapan araç sayısının 300 bini aştığı tahmin ediliyor.
Ankara, Konya ve Eskişehir karayollarını Antalya, İzmir ve İstanbul yönüne bağlayan Çakırköy Kavşağı ile Güvenlik Nokta Kavşağı arasında zaman zaman 2-3 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Afyonkarahisar Trafik Şube ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 trafik polisiyle akışı sağlamaya çalıştığı kavşakta, polisler sıklıkla trafiğin sıkıştığı 3 kilometrelik bölümdeki araçları kavşağa çektiler. Güvenlik Nokta’ya bağlanan yollardaki 2-3 kilometrelik bölümleri, sürücülerin ancak 15-20 dakikada geçebildi.
Geçiş yapan araçlarının büyük çoğunluğunun Ankara ve Konya yönünden İzmir ve Antalya istikametine seyrettiği yolda İstanbul-Kütahya karayolunda ise nispeten daha az yoğunluk yaşandı. Trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar devam ederken Afyonkarahisar’da, otobüslerin mola verdiği dinlenme tesislerinde ise park yeri bulunmadı. (Kocatepe)

300 bin araç geçti

Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür, yaptığı açıklamada, geçen yıl bayram tatilinde yaklaşık 300 bin aracın Afyonkarahisar’dan geçtiğini belirterek “Bu yıl da o sayıya yakın bir aracın geçmesini bekliyoruz. Geçen araçları otomatik sayaç cihazlarıyla sayıyoruz. Acil durumlar için ekiplerimiz hazır. 2 ekibimiz de olumsuz durumlara karşı nöbet tutuyor” dedi.

Yollar yükü çekmedi

Bayram trafiğinin en yoğun hissedildiği noktaların başında Antalya-Kütahya-Afyonkarahisar kavşağı yer aldı

Alış-veriş merkezlerinde yaşanan araç yoğunluğuna şehirlerarası güzergahın trafik yoğunluğu da eklenince yüzlerce metre uzunluğunda araç kuyrukları oluştu. Afium alış-veriş merkezinin otoparkının çıkışında yaşanan yoğunluk kuyrukların uzamasına neden oldu. Bayram öncesinde Afium’dan araç çıkışlarının Kütahya yolundaki çıkışa yönlendirilmesi için yapılan müracaatlardan sonuç alınamadığı öğrenildi. Trafik polisleri buradaki trafik yükünü yönlendirmek ve araç yoğunluğunu hafifletebilmek için olağanüstü çaba göstermek zorunda kaldılar. Vatandaşlar trafik yoğunluğuna bakarak, “Bu terazi bu sikleti kaldırmaz” yorumunda bulundular. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti