Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, 30 Haziran’da kumsala kavuşuyor

Orman ve Su İşleri
Afyonkarahisar, 30 Haziran’da kumsala kavuşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi ile birlikte yeni bir projeye imza atacak. Devlet Su İşleri, Demirçevre Köyü’ne 1 kilometre mesafede temelden 21 metre yüksekliğinde gölet inşa edecek. 7 milyon liraya mâl olacak olan Demirçevre Göleti’nde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılacak. Çevre düzenlemesinin ardından Gölet, temiz bir kumsala sahip deniz havasına bürünecek. Müteahhit firma yetkilisinin 30 Haziran 2018’de bitirme sözü verdiği proje ile Demirçevre Köyü’nün taşkınlardan korunması da sağlanacak.
PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI
“Afyon’un Denizi” olarak nitelendirilecek Demirçevre Göleti’nin temel atma töreni, Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurum müdürleri, il müdürleri ve davetliler katıldı.
7200 TESİS AÇILDI
Temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ben baktım 77 baraj, 36 gölet, sayısız içme suyu ile sulama tesisi ve 4 milyar fidan dikilmesi gibi bir sürü proje var. Aslında dere ıslahları var. 997 taahhütlü işin açılışını yaptık. Allah’a ne kadar şükretsek az. Hatta bununla birlikte ne oldu biliyor musun? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açtığımız tesislerin sayısı 7 bin 200’dür. Bakanlık dönemimde ve 600’ü suyla alakalı olmak üzere 7 bin 800 suyla alakalı tesisi milletimizin hizmetine sunduk” dedi.
21 MİLYAR LİRALIK BÜYÜK YATIRIM
Bakan Eroğlu, Türkiye’nin küresel bir güç olma yolunda ilerlediğine dikkat çekerek, “Türkiye’nin hedefi Dünya’da lider bir ülke ve küresel bir güç olmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu milletin ruhunda var. Bu millet kahraman bir millet. Allah’a şükürler olsun inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Bizler de çok çalışıyoruz. Bilemiyorum bu sefer tabii siz de sadece Afyonkarahisar’ı biliyorsunuz ama ben de yılbaşından bu yana 77 ilde programlar, temel atmalar yaptım. Aşağı yukarı 21 milyarlık bir yatırımın temelini atmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Türkiye’yi bir uçtan bir uca mekik gibi dokuyoruz. Dünyanın çevresinin bu sene kat ettiğim yollarla belki 10 kere turladım. Hep birlikte çalışacağız. Daha güçlü, daha müreffeh bir toplum için biz ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
BARAJLARI ARTIK BİZ YAPIYORUZ
Daha önce tesislerin yabancılar tarafından yapıldığını, ancak son yıllarda Türk firmalarının ve mühendislerinin de bu konuda ilerleme kaydettiğini söyleyen Eroğlu, “En büyük mutluluğum ise bu te-sisleri önceden yabancılar yapardı, bizdeki arkadaşların kendine güveni yoktu. Muazzam bir nesil geliyor. 15 Temmuz’da bunu gördük. Artık 80 milyon vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkan bir nesil yetişiyor. Neticede buna yürekten inanıyorum: Türkiye büyük hedefleri gerçekleştirdiği gibi, büyük bir küresel güç olacak. Biz yükselişteyiz. Hep beraber bunu göreceğiz inşallah. Tabii sadece biz çalışmıyoruz. Özellikle ulaştırmada muazzam mesafe kaydedildi. 19 bin kilometre bölünmüş yol, havaalanı sayısını ikiye katladık” diye konuştu.
BU VİZYON PROJESİDİR
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise, “Güzel bir etkinliğe hep beraber şahitlik ediyoruz. Gerçekten bu proje vizyon projesidir. Bugüne kadar çok sayıda gölet, baraj temeli atılmıştır. Ancak diğerleri birbirinin takipçisi konumundadır, ancak bu o şekilde değildir. Akarçay nasıl bir vizyon projesi ise bu da öyledir. Büyüklüğü, küçüklüğü çok önemli değil, ama düşünce önemlidir. Proje tamamlandığında ilimizin sosyal bir ihtiyacını giderecektir. Değişik rekreasyon alanlarıyla günlük hayat içerisinde olacaktır. Hemşehrilerimiz her gün oradan bir şekilde faydalanacaktır. Konumu itibariyle de çok iyi bir yerdedir. Dolayısıyla güzel bir hizmete hep beraber tanıklık ediyoruz. Buna vesile olan Sayın Bakanımıza ve bütün devlet su İşleri çalışanlarına şimdiden teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu kısa sürede faaliyete geçer ve toplumun büyük ihtiyacını gidermiş olur, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
KADIN-ERKEK VE AİLE BÖLÜMLERİ OLACAK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, projenin Akarçay projesi gibi Afyonkarahisar’a özgü bir proje olduğunu söyledi. Çoban, Eski AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Sait Açba’nın bu projenin fikir babası olarak kabul edilebileceğini hatırlatarak Açba’ya teşekkür etti. Çoban, “Orada su tutulmaya başlandığında yoldan geçen insanlar, göletimizi görebilecekler. Biz Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte ağaçlandırma yapacağız. Biz tüm sosyal ihtiyaçları, beşeri ihtiyaçları karşılayan bölümleri, kadın ayrı erkek ayrı ve bir de aile olarak girilebilecek plajları özel deniz kumları getirterek yapacağız. Afyon’a deniz geliyor” diye konuştu.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal da törende konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından göletin bulunduğu alanla canlı bağlantı sağlanarak temel atıldı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

İSİM ANKETLE BELİRLENECEK
Afyonkarahisar Belediyesi, Demirçevre Göleti’ne verilecek ismin belirlenmesi için resmî internet sitesinde anket başlattı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da bu ankete katıldı.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti