Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar Belediye Meclisi terörün karşısında, devletin ve askerin yanında

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağanüstü

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında “Barış Pınarı Harekâtı”nı gerçekleştiren Türk Ordusuna tam destek kararı oybirliği ile alındı. Meclis Üyeleri terörün karşısında devletin ve askerin yanında olduklarını kamuoyuna deklare etti

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı dün akşam saat 18:00’de Meclis Toplantı Salonunda başladı. Toplantı bir önceki toplantının tutanak özetinin okunup oylanması ile devam etti. Toplantı sonu Ayyıldızlı Türk Bayrakları açılarak asker selamı ile Mehmetçik’e destek verildi.
BELEDİYE MECLİSİNDEN HAREKÂTA DESTEK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek toplantı başlangıcında Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK, PYD, YPG ve DAEŞ’in varlığını sonlandırmak hudutlarla halkın güvenliğini sağlamak üzere bir barış koridoru tesis etmeyi amaçladığını söyledi. Aynı zamanda Suriyeli mültecilerin evlerine bir an önce dönebilmeleri için “Barış Pınarı Harekâtı” başlatıldığını dile getiren Zeybek, “Bu zaruri harekâtı Afyonkarahisar Belediye Meclisi olarak desteklemek üzere olağanüstü olarak toplantı yapıyoruz.” dedi.
“HAREKÂT YENİ İKLİM OLUŞTURACAK”
“Barış Pınarı Harekâtı”nın Türkiye için bir tercihten ziyade zorunluluk olduğunu vurgulayan Zeybek, “Ülkemiz sınırının hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan “Barış Pınarı Harekâtı” aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir. “Barış Pınarı Harekatı” bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütleri PKK, PYD, YPG değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ı doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye “Zeytin Dalı” ve “Fırat Kalkanı” harekâtlarında olduğu gibi “Barış Pınarı Harekâtı” bölgesinde de yeni bir iklimin oluşturulmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.
“KARAR MECLİSİN İRADE BEYANI OLACAK”
Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekâtı” ile gerçekleştirmek istediği en önemli hususlardan birinin Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması olduğuna değinen Zeybek, “Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Bu harekât bu amaç için önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Suriye halkı ile Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Bu çerçevede vatansever tüm vatandaşlarımızın desteğini alan bu harekâtı Meclisimizin birlik, beraberliğinin göstergesi olarak tüm meclis üyelerimizin katılımı ile terör destekçisi ülkelere ve onların maşası terör örgütlerine karşı bir dik duruş, bir irade beyanı olarak kamuoyu önünde destekleyip bunu karara bağlamak üzere gündeme getirdik.” şeklinde konuştu.
“HAREKÂTLA TERÖRLE MÜCADELE EDİLİYOR”
Harekâta destek oylaması öncesi Belediye Meclisi Divanı Kâtip Üyesi Av. Yasin Beşkardeşler AK Parti Grubuna adına hazırlanan “Barış Pınarı Harekâtı”na destek önergesini okudu. “Barış Pınarı Harekâtını Destekliyoruz.” diyen Beşkardeşler şunları söyledi:
“40 yıldan bu yana karanlık bir ideoloji ile on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyen bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir. Devletimiz güvenlik güçleri bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele vermektedir. Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil uluslararası destekçilerine karşı da büyük mücadele sınırlarımız içerisinde olduğu kadar sınırlarımız dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer adı da “Barış Pınarı Harekâtı” oluşturmaktadır.”
“TERÖR ÖRGÜTLERİ BİRBİRİNİN İKİZ KARDEŞİ”
PKK, DAEŞ, YPG adlı terör örgütlerinin aynı olduğunun altını çizen Beşkardeşler şunları söyledi: “Suriye’de 8 yıldır sürmekte olan ilk savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuş, binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşta doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ, PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK’nın Suriye’deki yapılanması olan PYD ve YPG Kuzey Suriye’de geniş bir alanı kontrol etme imkânı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce tırlık silah ve yoğun destekle bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu terör örgütleri Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanarak kontrol ve otorite imkânı bulmuşlardır. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek sağlayan en uzun kara sınırımızı sürekli tehdit eden terör örgütleri isimlendirilme, görünüş ve üniformaları açısından farklılaşsalar da özlerinde aynıdırlar. Birbirlerinin ikiz kardeşleridir.”
BELEDİYE MECLİSİNDEN TAM DESTEK
Beşkardeşler sözlerini şöyle sürdürdü:
“Etnik temizlik uygulayan, demografik yapıya kendi ideolojileri çerçevesinde değiştiren zalim terör örgütlerine karşı milli güvenliği sağlamak için uluslararası anlaşmalardan alınan yetki ile Suriye Milli Ordusu ile birlikte “Barış Pınarı Harekâtı” düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgeyi terörden temizleyip yurtlarından edilmiş Suriyelileri ülkelerine geri göndermektir. Bölgemizin istikrar, refah ve barışına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK ve YPG terör örgütlerinin yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını baskı, zulüm ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyeli’nin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen “Barış Pınarı Harekâtı”nı Belediye Meclisi olarak destekliyor, ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclisimiz kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır.”
DESTEK ÖNERGESİ OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Önerge oybirliği ile kabul edildi. MHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap oylama sonrası “Barış Pınarı Harekâtı”na destek verdiklerini dile getirdi. İYİ Parti Meclis Üyesi İrfan Özsandık’ın “Başkanım bayraklarımızı açıp asker selamı ile hem harekâta hem de askerimize verdiğimiz desteği gösterelim” sözleri akabinde toplantı Ayyıldızlı Türk Bayraklarının açılıp asker selamı ile Mehmetçik’e verilen desteğin fotoğraflaştırılmasıyla sona erdi. Meclisin Kasım ayı toplantısı 1 Kasım 2019 Cuma akşam gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi