Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar biyoçeşitlilik açısından son derece zengin”

Erdal Akar konferans salonunda
"Afyonkarahisar biyoçeşitlilik açısından son derece zengin"

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Doğa Koruma ve Biyoizlem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Birol İnan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden Şehir Planlama Uzmanı Nevzat Uğurel ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, “Günümüzün şehir yaşamının en önemli sorunlarından birisi çevre ve şehirde arazi kullanımıdır. Bundan dolayı bir çoğumuz sıkıntılar yaşamaktayız. Şehirler içerisinde meskun mahal yanında sanayi tesislerini görmekteyiz. Bunların içerisinde tavuk çiftliği gibi yapılar yer almakta. Tavuk çiftliklerinin yanında yerleşim yerlerinin de olması sağlık ve çevre açısından sorun teşkil etmektedir. Biz de bugün bu paneli düzenleyerek hem öğrencilerimiz açısından hem de şehir açısından bir farkındalık oluşturmak istedik.” diye konuştu.
Gelişen Afyonkarahisar’da Çevre ve Arazi Kullanımı Panelinde ise Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Doğa Koruma ve Biyoizlem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Birol İnan ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden Şehir Planlama Uzmanı Nevzat Uğurel tarafından sunumlar yapıldı.
Panelde konuşan Doğa Koruma ve Biyoizlem Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Afyonkarahisar’ın biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olduğunun da altını çizerek, “Afyonkarahisar bitkisel fauna ve flora açısından son derece zengin. Anadolu’nun 12 bin bitki türüne sahip olduğunu düşünürsek, bunlardan 3 bin tanesinin Afyonkarahisar içerisinde yer almış olduğunu görüyoruz. Endemik tür sayısının da bu açıdan fazla olduğunu görüyoruz. Afyonkarahisar içerisinde bu açıdan belirli kademe oluştu ama bu kademe içerisinde bir yeşil kuşak projesinin başlatılması gerektiğine inanıyorum. Bu yeşil kuşak projesi bu çerçeve içerisinde başlatılan bir projenin hilal kısmını oluşturuyor. Bu konu Afyonkarahisar’da çıtanın yükseltilmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.
Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Birol İnan ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden Şehir Planlama Uzmanı Nevzat Uğurel’in de harita üzerinde yaptığı sunumlarının ardından panel, öğrencilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi.