Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar, dünyaya açılıyor – Kocatepe Gazetesi

6 yıllık bir aranın
Afyonkarahisar, dünyaya açılıyor

6 yıllık bir aranın ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2010 yılında yeniden beğeniye sunulan ‘Beldemiz Afyonkarahisar’ dergisinin 75’inci sayısı okuyucuları ile buluştu.
Vali Tutulmaz’ın yanı sıra Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan’dan spora dair, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’den sanata dair, Arkeolog Ahmet Semih Tulay’dan kültüre dair her şeyi dergimizin bu sayısında bulabilirsiniz. Gıda Teknikeri Hilal Uğurlu’nun kaleme aldığı ‘Afyon Lokumu’ üzerine yapılan söyleşi de dergiye ayrı bir renk kattı. Göreve geldiği günden bugüne, kültürel yayınlara büyük önem ve destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, derginin sunuş yazısında Afyonkarahisar halkına şöyle seslendi:
“Afyonkarahisar, 1-2 Eylül 2018 tarihlerinde ilimizde yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası ile dünyaya açılıyor. Afyonkarahisar’a hizmet etme sevdamızla yaptığımız yatırım ve hizmetlerimiz sonucu tamamlanan motokros pistinde Belediye olarak verdiğimiz büyük destekle düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’yla dünyayı Afyonkarahisar’da buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Afyonkarahisar gibi mütevazı bir kentte Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen Dünya Motokros Şampiyonası bir şampiyona olmakla birlikte hem ülkemiz hem de Afyonkarahisar’ın bilinirliliğini adına bir turizm organizasyonu olacak. Termal turizm ile sporu birleştirecek Şampiyona sırasında binlerce konuk Afyonkarahisar’a gelecek. Hem yarışmaya katılmak hem de yarışmayı izlemek için binler, Afyonkarahisar’a akın edecek. Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı içinde bulunan motokros şampiyonası sırasında yapılacak canlı yayınlar aynı anda dünyada 802 milyon kişi tarafından, toplamda da 1 milyar 400 milyon izleyici tarafından izlenecek. Kısaca Şampiyona sayesinde Afyonkarahisar, dünya üzerinde yaşayan motokros tutkunları tarafından hemen tanınacak.”