Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar dünyaya örnek olacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyonkarahisar dünyaya örnek olacak

Dünya Sağlık Örgütü’nün Güvenli Trafik Projesi kapsamında Afyonkarahisar’da yürüttüğü emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması faaliyeti, tahminlerin üzerinde başarı kazandı. Afyonkarahisar’ın bu başarısı, örnek olarak dünyaya anlatılacak

Dünya Sağlık Örgütü’nün pilot olarak Ankara ve Afyonkarahisar’da yürüttüğü Güvenli Trafik Projesi’nin emniyet kemeri uygulamasında başarı kaydedildi. Proje Komisyonu Afyonkarahisar Kordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Akbulut, Afyonkarahisar’da emniyet kemeri kullanımının yüzde 7’lerden yüzde 80’lere çıktığına dikkat çekti. Akbulut, “2012’nin Afyonkarahisar için proje hedefi yüzde 50 oranında emniyet kemeri kullanımıydı. Çünkü emniyet kemeri kullanımı, yaygın değildi. Ancak daha yıl bitmeden tahminlerin üzerinde bir başarı yakalandı. Bu yılın sonunda Afyonkarahisar’daki emniyet kemeri kullanma oranının Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri standardına çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.
AMAÇ, BİLİNÇ
DÜZEYİNİN YÜKSELMESİ
Doç. Dr. Akbulut, Afyonkarahisar’ın bu başarı ile sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olduğunu hatırlatarak “Dünya Sağlık Örgütü’nden buraya görevliler gelecek. Buradaki çalışma bütün dünyaya örnek olarak gösterilecek, bir başarı hikayesi olarak anlatılacak. Şu anda sonuçlar gelmedi ama yüzde 80’in üzerine çıktık. Bu yılın sonundaki hedefimiz yüzde 50’ydi. 2012’in başı itibari ile kullanım oranı yüzde 7’ydi. Bu da dünyanın hiçbir yerinde yapılabilecek bir iş değil. Katkısı olan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Amaçlarının cezalarla değil bilinç düzeyinin yükselmesiyle emniyet kemerinin bir alışkanlık haline getirilmesi olduğunu söyleyen Akbulut, bu doğrultuda eğitimler verdiklerini, çeşitli uygulamalara imza attıklarına dikkat çekti.
5 BİN BROŞÜR DAĞITTI
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Ergin de proje kapsamında ilk dönemde durdurdukları araçlara ceza kesmeden emniyet kemerinin önemini anlatan broşürler dağıttıklarını vurguladı. Ergin, iki aylık bir sürede 5 bin adet bilgilendirici broşür dağıtıldığını ifade etti. Emniyet kemeri uygulamasının 2 simülatör araç ile destekleneceğine dikkat çeken Ergin, bu konuda da Afyon’un örnek olacağını belirtti. (Kocatepe)